ELPOLLTV

Dij15112018

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera i Almedinilla formalitzen el seu agermanament
Dimecres, 07 Novembre 2018 13:30

Llagostera i Almedinilla formalitzen el seu agermanament

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)

Aquest cap de setmana l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i la regidora Pilar Aliu, han viatjat fins al municipi d’Almedinilla, on han estat rebuts per l’alcalde Jaime Castillo Pareja i diversos regidors i regidores del consistori andalús, de la província de Còrdova.

El viatge ha servit per oficialitzar l’agermanament que el passat mes de juliol ambdós municipis van acordar en els respectius plenaris.

L’alcalde Fermí Santamaria, ha explicat que amb aquest agermanament s’oficialitza una voluntat expressada de fa molts anys i enforteix els nexes d’unió entre ambdues poblacions. Així mateix Santamaria ha manifestat que "en moments com els actuals aquest tipus d’actes i agermanamens entre pobles i cultures tenen més sentit que mai."

L’alcalde de Llagostera va regalar un quadre del pintor llagosterenc Josep Mayol on hi figura un paisatge de Llagostera. El quadre estarà exposat a les dependències municipals d’Almedinilla.

En el propers dies es col·locaran uns rètols informant de l’agermanament a les entrades del municipi.

Una relació des de l’any 1951

L’any 1951 va arribar a Llagostera el primer almedinillen i des d’aleshores fins als anys 70, Llagostera ha estat destí de moltes famílies d’aquesta localitat cordovesa per fer la seva vida i formar una família.

L’any 1993, quan va tenir lloc el viatge d’una representació de Llagostera a Almedinilla, en el padró municipal hi havia un 12 % d’habitants nascuts o descendents d’Almedinilla. Actualment consten en el padró d’habitants 138 persones nascudes a Almedinilla.

Les relacions d’amistat que uneixen els municipis d’Almedinilla i de Llagostera s’han materialitzat en unes trobades sòcioculturals, la primera l’any 1985, la segona l’any 1992, una altra l’any 1993 i la darrera aquest mateix any, durant la qual els representants dels dos consistoris varen acordar donar formalitat d’agermanament a aquesta relació històrica.

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK

Estació Meteorològica