Romanyà de la Selva serà aquest dissabte, 8 de novembre, l’escenari de la primera edició del Romanyam, el Mercat Gastronòmic i Artesanal de les Gavarres, una nova proposta que vol posar en valor els productes agroalimentaris i artesanals vinculats al massís de les Gavarres i al seu entorn natural.
L’esdeveniment està organitzat conjuntament pels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro i Llagostera, l’Associació de Veïns de Romanyà de la Selva i el Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona, amb el suport de diverses entitats del territori.
Producte local i gastronomia de proximitat
El mercat comptarà amb expositors de productes agroalimentaris i artesanals que treballen amb processos sostenibles i vinculats al territori. A més, hi haurà un espai gastronòmic amb tastets i plats elaborats amb productes de proximitat i de caça, a càrrec de l’Associació de Restaurants de Llagostera i diversos establiments de Santa Cristina d’Aro i Romanyà.
Activitats per a tota la família
El Romanyam oferirà també activitats complementàries pensades per a tots els públics, com un concurs de pintura ràpida, una sortida naturalista, un taller sobre megalitisme al dolmen de la Cova d’en Daina, un taller de vermut aromàtic amb Emporarom i un concert de tarda amb Fenya Rai!
50 anys del Manifest de les Gavarres
Aquesta primera edició coincideix amb el 50è aniversari del Manifest de les Gavarres (1975), un document històric que va marcar l’inici del moviment per a la defensa del massís. L’acte inaugural comptarà amb la participació de Joan Cals, promotor i redactor del Manifest, que compartirà la seva experiència i reflexions sobre el present i el futur del territori.
Amb el Romanyam, els organitzadors volen consolidar una nova cita anual de referència per al món agroalimentari i artesanal de les Gavarres, un espai per conèixer, tastar i viure l’essència del territori.
Consulta el programa aquí.


Comentaris