ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Presentació del nou número de la 'Revista de Girona' a Llagostera
Dimecres, 13 Març 2013 08:06

Presentació del nou número de la 'Revista de Girona' a Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

Avui dimecres 13 de març, a les 20.00 h, a la biblioteca Julià Cutiller de Llagostera, tindrà lloc la presentació de la Revista de Girona número 277, encapçalada pel dossier Biblioteques públiques: molt més que llibres.

El treball, coordinat per M Carme Renedo, bibliotecària, i amb aportacions d’altres investigadors i experts, analitza la situació de les biblioteques públiques gironines (capdavanteres en molts aspectes, tant en el passat com actualment) i planteja elements de reflexió sobre el present i el futur d'aquests equipaments educatius, culturals i informatius.

En aquests moments, i des de fa anys, les biblioteques públiques són l'equipament cultural més utilitzat per la ciutadania, i s'han guanyat una posició de referència en les polítiques culturals. Carme Renedo, juntament amb el periodista Dani Chicano, els bibliotecaris Blai Gasull, Josep Vives i Esther Suriñach, i l’arquitecta Olga Blas, analitzen la situació des de diferents perspectives i tracten de la complexitat de la situació i els reptes que, ara com ara, hi ha plantejats.

La revista també inclou diversos apunts relacionats amb l’art, la història o el medi ambient a les comarques gironines. També conté una entrevista a Gerard Boto, professor d’història de l’art a la UdG; una biografia del músic, compositor i mestre Josep Viader i una altra de Lluís Maria de Puig, el gironí que ha ocupat el càrrec polític internacional de més alt rang; el perfil del cineasta Antoni Martí; un reportatge sobre el claustre Mas del Vent de Palamós i un altre de fotogràfic sobre els tres masos fortificats al sud del Montgrí, i una aproximació a l’artista Xavier de Torres.

 L’acte anirà a càrrec de M. Carme Renedo, coordinadora del dossier; d’Antoni Solà, diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, i de Joaquim Aiguabella, director de teatre i actor amateur, que farà una lectura dramatitzada. També hi assistiran Fermí Santamaria, alcaldes de l’Ajuntament de Llagostera i Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona. 

 

 

 

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.