ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices L’Institut de Llagostera i l’Escola Puig de les Cadiretes donen un "Impuls de la lectura"
Divendres, 14 Febrer 2014 08:40

L’Institut de Llagostera i l’Escola Puig de les Cadiretes donen un "Impuls de la lectura"

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

El Pla de Govern 2011-2014 estableix com a objectiu prioritari reduir el fracàs escolar, potenciant la lectura sistemàtica al llarg de tota l’escolaritat.

Un dels eixos d’actuació del Departament d’Ensenyament és l’activació de “L'impuls de la lectura” en l’àmbit educatiu. Per als centres educatius comporta un nou enfocament per a potenciar la competència lectora de l’alumnat, basada en els tres eixos fonamental com: "Saber llegir" (aprenentatge de la lectura), "Llegir per aprendre" (ús de la lectura per a l’aprenentatge) i "El gust per llegir" (adquisició de l’hàbit lector)

L’Institut de Llagostera i l’Escola Puig de les Cadiretes són centres educatius escollits pel Departament d’Ensenyament per a l’aplicació del Pla “l’Impuls de la lectura”. Enguany, ambdós centres planifiquen i executen una activitat conjunta a 4t ESO i 3r PRI per a impulsar la pràctica de la lectura i millorar els resultats educatius.

Dos dimecres al mes, els alumnes d'ambdues etapes realitzen l'activitat de forma conjunta a l'escola Puig de les Cadiretes. Prèviament, un grup d’alumnes de 4t ESO prepara amb la seva professora les activitats de comprensió de la lectura escollida i posteriorment, les desenvolupen amb els alumnes de 3r PRI amb la interacció de les seves tutores.

Aquest segon trimestre les lectures escollides són capítols de “El petit príncep”, en commemoració del 70è aniversari de la mort de l’autor d’aquesta obra literària, Antoine de Saint Exupéry.

La dedicació dels centres educatius envers el foment de la pràctica de la lectura hauria de comptar amb la implicació de la família, de forma que l’alumne/a trobi a casa el clima favorable per a la lectura en família, la disponibilitat de llibres adients als seus interessos, la visita a la biblioteca municipal ...

Perquè “L’impuls de la lectura” esdevingui un èxit, és necessari el compromís de tots els sectors de la comunitat educativa: alumnes, famílies i docents.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.