ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Neix la colla castellera de les Gavarres
Dimecres, 09 Setembre 2015 09:46

Neix la colla castellera de les Gavarres

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Neix la colla castellera de les Gavarres David Molero
A finals del mes d'agost va néixer la nova colla dels Castellers de les Gavarres, el grup casteller de Cassà de la Selva i Llagostera. El nou projecte va sorgir després de l'èxit dels tallers de castells oberts a tothom que s'han fet a les places d'aquests pobles durant l'estiu. Els impulsors d'aquesta iniciativa són castellers que provenen d'altres colles convencionals com els Minyons de Santa Cristina i de diverses colles universitàries. Els Castellers de les Gavarres es van presentar públicament a Llagostera el passat divendres 4 de setembre al vespre en un acte de la secció local de l'ANC. A Cassà la presentació pública serà el diumenge 20 de setembre a les 6 de la tarda durant la Fira de Santa Tecla. La nova colla, que està en procés de buscar a més persones interessades a formar part del projecte, ha tingut una molt bona rebuda entre els cassanencs i els llagosterencs.

Participants a la conversa

  • Convidat (Màrius C.)

    Permalink

    llegir notícies com aquestes sempre causen li.lusio , es molt important fer créixer les colles al llarg de la nostra geografia i mes com a patrimoni ... Pero a quin preu ???
    Soc seguidor de moltes colles i com a Gironi especialment a Marrecs , Esperxats, Xerrics , Vailets i a Minyons , com pot ser que una colla castellera es formi amb gent d'altres colles i ser diferenciar molt bé el que es col·laborar a pinyes ... No parlo d'això ..... Parlo de canalla castellera que tant es troben en un pom d'una colla com en aquesta, en gent que ocupa lloc al tronc, per mi em demostren un zero en compromís amb la seva colla ... Així no es crea una colla, ho sento, aquesta gent pertany a altres colles i no es manera lleial de tirar un projecte endavant.

    No voldria saber que en pensen les colles afectades.

    Màrius ... Un casteller lleial a la seva colla.

  • Convidat (Decepcionada)

    Permalink

    Tota la raó Màrius, és una decepció veure com algú s'estima tant poc la seva camisa i com és capaç d'abandonar un somni per una rebequeria de nen de 4 anys. Tampoc entenc com poden estar simultàniament a dues, fins i tot en algun cas, a tres colles... em sembla trist perquè aquests no son els valors que ens ensenyen els castells.
    Personalment no en donc ni dos duros per aquesta colla o el que vulgui que siguin.

  • Convidat (Marc Frigola)

    Permalink

    Bona tarda,
    Primer de tot gràcies per comentar que et fa il•lusió Màrius, però em sembla de poc respecte afirmar que no en doneu ni dos duros o que aquesta no és la manera de crear la colla.
    La iniciativa va néixer com un taller de castells i la cosa va anar creixent. Mica en mica i envoltats per la il•lusió i les ganes el projecte està avançant. Per ara anem pas a pas i aquests comentaris, la veritat, és que no ens ajuden.
    De moment, no estem dins la CCCC, quan decidim entrar a la coordinadora i esdevenir una colla en formació, llavors aquestes persones hauran d'escollir.
    I per acabar, m'agradaria que entenguessiu les ganes que tenim que això funcioni i en cap cas estem buscant treure gent a altres colles dels voltants. Estem impulsant aquesta iniciativa per apropar els castells a pobles com Llagostera o Cassà on sempre ha mancat aquesta tradició.
    Només desitjo que entengueu el nostre anhel perquè el projecte sigui un èxit i que en cap cas hi ha maldat, una abraçada.

  • Convidat (Joel vera)

    Permalink

    Si en parmeteu dir una cosa. Tothom té drets a fer castells i tothom té dret a fer el que vulgui amb més o menys compromis. No us heu preguntat mai perque hi ha gent que decideix anar a una altre colla o simplement ajudar a una altre a arrancar? Com experiencia meva. Jo abans era d' una colla on estava molt a gust, on hem van fer posar els pels de punta amb els seus castells. Pero va arribar el dia que vaig decidir marxar per la mala maro que corria dins aquella colla. Ara he entrat a la colla dels castellers de les gavarres i nomes d'entrar he vist que hi ha molta gent molt ilusiona amb el projecte. Amb ganes de ser una gran colla. Nomes per l'ambiemt que si corre val la pena apostar-hi. I si la gent d'altres colles venen sera per alguna rao. Abans de tirar merda sobre una nova colla on la gent te moltes ganes de fer creixer aquest projecte. Mireu a les vostres si hi ha alguna cosa que falla.

    Salut i castells!!

    Pd: us parla un músic. Per cert perdoneu les faltes, no dominu prou el mòbil

  • Convidat (Màrius C.)

    Permalink

    Marc F. Mesura el que dius,jo no he dit en cap moment que no aposti ni un duro.
    A la colla on jo hi participo , sempre han assegurat portar com a mínim, tronc , primers cordons i segons, ... cordons propis i si no hem tIngut la gent suficient doncs es tira enrera aquella estructura, son castellers de la NOSTRA colla, i si no m'entens mira al teu voltant i em dius quanta gent que es d'altres colles has vist dins del tronc de Marrecs, o de XERRICS per no anomenar les altres colles.
    Joel , a la nostra colla falla la gent com tu, que s'estima poc el color de la camisa que tants anys ha costat fer-la créixer , i a la mínima abandona sense cap esforç per superar entrebancs.
    Que la SORt us acompanyi.

  • Convidat (Enxaneta emprenyada)

    Permalink

    Hola després de llegir tots els comentaris em veig en l'obligació de dir um parell de coses, Joel si es cert que vas pertànyer a una colla castellera un temps, una colla que et va rebre amb els braços ben oberts,com a tots els components que poc a poc s'hi van incorporar, i es cert que vas marxar per la "mala maror"però per ser justos també hauries de dir que els que creaven mal rollo eren precisament els membres que ara estàn intentant crear "amb tantísima il.lusió" i "tan bon rotllo" aquesta nova colla... En fi, em podría entendre "largo y tendido" sobre aquest tema però crec que ja aniràn sortint totes les veritats, ja que la gent i totes les colles castelleres es mereixen saber com realment és va iniciar aquesta "colla", i com diu en Màrius que la sort us acompanyi,ho necessiteu....

  • Convidat (castellera)

    Permalink

    Si la gran majoria de gent a marxat de la colla i ara esta als castellers de les gavarres, es per el mal rollo u tot el que hi havia a l'altre i se del que parlo.el mal rollo que hi ha allà dins es infumable. El primer de tot una colla castellera a de ser una gran família i anar tots a una.

  • Convidat (Casteller feliç)

    Permalink

    Uffff...massa temes per parlar i massa opinions per debatre i/o rebatre!!A mes prou feina tenim les colles "afectades" a capgirar la situacio i tornar a fer el que ens agrada ,CASTELLS. Afortunadament us puc assegurar que tot segueix endavant i que tornem a frissar fent Castells i Diades ;)
    SALUT I CASTELLS A TOTS/ES !!!!

  • Convidat (Alucinant)

    Permalink

    Desprès de llegir tots els post extrec la conclusió de que hi ha algú que no ho està fent bé, no sóc jutge ni la meva intenció es jutjar a ningú perquè no són les meves colles.

    Ara bé, una parla de mala maror o mala maror infumable, sense alegar rés més, un argument vàlid, esteril i pobre, però vàlid, però dir que una colla castellera a de ser una gran familia i anar tots a una, per desprès marxar....com que es una mica contradictori.
    Encara que dona la sensació de qui hi ha algun tema personal pel mig.

    D'altres parlen de que es fan servir gent a tronc, pinyes i enxenetes d'altres colles.
    A pinyes crec, al meu entendre, de que es normal que entre tots ens ajudem, ara bé, només cal fer una ullada a les fotos per veure del que la gent es queixa, varietat de gent en posicions diferentes que formen part d'altres colles.

    La conclusió final:
    Falta de compromís?
    Falta de respecte a les altres colles?
    Cadascú que faci la seva, tot i que la meva es clara, però com he dit, no son les meves colles i me la guardo per mi.
    El que és clar és que aquest NO es "l'esperit" casteller.

    Salut....i castells?

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.