ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici
Dissabte, 02 Desembre 2017 07:31

Ens visita una onada de fred

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(0 Vots)

Hem tingut una setmana força contrastada meteorològicament parlant, amb uns contrastos tèrmics molt acusats i que, a més, sembla que només seran l’aperitiu del que tindrem els propers dies.

 

I és que la màximes han arribat a assolir els 17 graus el divendres 24, però a partir de llavors, van iniciar una davallada progressiva molt important, arribant a marcar màximes de només 8-9 graus al migdia. I les mínimes també s’han desplomat, baixant dels 5 graus positius fins als -3, deixant els matins ben gebrats. També hem tingut algunes pluges, lleus, d’entre 5 i 15 litres per metre quadrat. Per a aquest cap de setmana esperem una entrada important d’aire molt fred, procedent del nord, i que vindrà acompanyat de diversos intervals de núvols, que poden deixar el cel ben fosc a estones.

Però malgrat aquests núvols, pensem que no acabarà de ploure, la pluja es quedaria més atrapada al Pirineu a on ja serà neu, però si finalment s’escapa alguna precipitació més cap al sud, podem tenir neu al voltant dels 200-500 metres d’alçada.

Així que dissabte tindrem una jornada amb força núvols i ambient molt fred, de ple hivern, atenció, amb màximes de 5 graus només, i mínimes de -5, tindrem una entrada d’onada de fred espectacular.

I el diumenge en canvi farà més Sol, però l’ambient continuarà sent gèlid, amb màximes un pel més altes, de 7 graus i mínimes una mica més altes, de -2. Tindrem també vent de tramuntana que on bufi lliure aguditzarà la sensació de fredor. La mar aquest cap de setmana estarà realment alterada, amb fort vent de tramuntana mar endins que pot provocar onades d’entre 6 i 9 metres, que no arribarien a la costa. La temperatura de l’aigua del mar serà de 15 graus.

I durant la setmana vinent continuarem amb aquest ambient glacial, amb màximes que no passarien dels 9-10 graus i mínimes que de mica en mica aniran pujant, passant dels -5 a 1 grau positiu al final de la setmana. Seran uns dies amb domini del Sol.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.