ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Meteo Fred de ple hivern amb pluja i neu
Dissabte, 03 Febrer 2018 07:30

Fred de ple hivern amb pluja i neu

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(2 Vots)

Iniciem el mes de febrer amb una setmana on hem tingut gran contrast tèrmic i algunes precipitacions.

 

Efectivament hem de tingut de tot. Ha estat una setmana amb força intervals de Sol i cels clars, boires matinals, pluja i alts i baixos de la pressió atmosfèrica. Aquesta pressió ha arribat als 1040 hectopascals i ha provocat que el nivell del mar baixés una mica a la costa, és el que coneixem com minves i que de forma tradicional passa al gener.

Però després d’aquest pic de 1040, la pressió s’ha desplomat en picat fins als 1009 hectopascals el dijous, i aquesta davallada ens ha deixat pluges i aire fred. Les màximes han baixat dels 17 als 8 graus en 4 dies i hem tingut algunes glaçades i boires a primera hora del matí i han caigut en episodis irregulars de precipitació uns 15 litres per metre quadrat.

I el divendres i el dissabte experimentarem una relativa millora del temps, no tindrem tantes probabilitats de pluja, tot i que encara pot ploure una mica i es mantindrà el cel tapat el divendres, el dissabte tindrem una treva amb estones de Sol i el diumenge tornaran els núvols.

Podem tenir encara pluges el divendres i també sobretot el diumenge que vindran acompanyades de fort vent i que faran que la sensació de fred de ple hivern s’accentuï aquest cap de setmana.

Dissabte, amb el cel més clar, les mínimes baixaran i podem tenir glaçades generalitzades, amb valors de menys dos. Les màximes estaran al voltant dels 8 graus i no hauria de ploure, excepte a partir del vespre, quan les pluges es poden animar de nou.

Diumenge tornaria a ploure i a bufar el vent, i aquestes pluges podrien ja ser neu a partir dels 500-600 metres d’alçada, les mínimes no seran tan baixes però les màximes es mantindran igual, ben fredes.

La mar la tindrem força remoguda, amb onades que poder arribar als 4 metres a primera línia de platja, la temperatura de l’aigua del mar serà de 13 graus.

I per a la setmana vinent tindrem una millora del temps després del pas d’aquest front, però les temperatures no es recuperarien massa i es mantindrà l’ambient fred amb mínimes sota zero i màximes per sota dels 8 graus.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.