ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Meteorologia Cap de setmana passat per aigua
Dissabte, 24 Març 2018 09:10

Cap de setmana passat per aigua

Publicat per  Rafel Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)
Deixem enrere la primera setmana de la primavera, que va arribar aquest dimarts passat a la tarda però, més que una entrada de primavera, aquests dies ens estan semblant més un petit retorn a l’hivern, ja que pràcticament coincidint amb la primavera astronòmica estem tenint el pas de fronts actius que ens deixen pluges i temperatures baixes.

 

I aquest cap de setmana tindrem una meteorologia ben activa, potser per celebrar el dia mundial de la meteorologia, divendres 23 de març. Ja a partir de la tarda de divendres el cel quedarà ben cobert amb núvols densos procedents d’una tempesta molt activa que ens arribarà des del mar Cantàbric.

Aquest front ens portarà pluja que pot ser abundant i intensa ja durant el dissabte a partir de la matinada i mantenir-se durant bona part de la jornada, la pluja serà neu a partir de 900 metres, lluny de les nostres muntanyes, i diumenge ja plouria menys i la precipitació es retiraria cap el mar i s’obriran més clarianes.

Dissabte al matí ja ens llevarem amb el cel completament tapat i amenaçador amb núvols molt densos que deixaran precipitació que pot ser bastant intensa. Les màximes baixaran dràsticament i estaran al voltant dels 10 graus, però les mínimes seran més altes que dies enrere, tindrem uns 2-4 graus, el mateix divendres al matí van tenir mínimes de -3.

I el diumenge serà un dia de nou molt similar al dissabte, amb pluges que seran també abundants i tindrem les mateixes mínimes, però en retirar-se el front pujaran una mica les màximes, arribant fins als 14 graus.

La mar estarà força alterada amb vents potents hereus de la tempesta cantàbrica i que podran aixecar onades de fins a 4 metres en alguns moments a la costa. La temperatura de l’aigua es manté al voltant dels 13 graus.

I per a la setmana vinent el temps s’anirà estabilitzant de mica en mica i les temperatures començaran a remuntar fins als 17 graus les màximes i els 6 les mínimes, i en principi no esperem noves pluges. I aquest cap de setmana entra en vigor l’horari d’estiu, recordeu que la nit de dissabte a diumenge canviem l’hora i quan siguin les dues, seran les tres!

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.