Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 27 abril 2018 14:19

Aires preelectorals a Llagostera Destacats

Publicat per 
Valorar aquest article
(8 Vots)

Amb l’arribada de la primavera, i a un any vista de les eleccions municipals, comença a respirar-se ambient preelectoral. Bufen aires de canvis, almenys de persones i de partits que es presentaran als comicis del 2019. Fermí Santamaria ja ha anunciat que no repetirà de cap de llista, després de 12 anys d’alcalde. Així, el Pdecat ha iniciat un procés intern de primàries que servirà per posar cara al nou candidat o candidata de la formació. Vist el panorama nacional, queda per veure sota quines sigles concorrerà a les eleccions municipals, si PdeCat o Junts per Catalunya que actualment lidera el President Carles Puigdemont des de l’exili, i que a Llagostera podria denominar-se Junts per Llagostera. També queda per veure si la retirada de Santamaria anirà seguida d’altres baixes amb la incorporació de cares noves en els primers llocs de sortida.

Per la seva banda ERC, també ha fet algun moviment que podria tenir a veure en la configuració de la seva propera llista. En aquest sentit, fa tot just dos mesos, l’Esquilet renunciava a la seva acta de regidor per donar pas a Sílvia Fa. Veurem quin protagonisme agafa en els propers mesos i si Toni Navarro seguirà al capdavant. Algunes fonts properes a Esquerra apunten a la necessitat d’un canvi que pugui millorar el resultat de les passades eleccions municipals. La incògnita també rau en Alternativa per Llagostera, actualment amb un sol regidor a l’oposició, que sempre s’ha mostrat partidari d’intentar formar un bloc d’esquerres per fer front a “l’hegemonia convergent”, estroncada únicament durant 8 anys, per l’Entesa per Llagostera, liderada en aquell moment per Lluís Postigo i que va acabar com el rosari de l’Aurora.

En qualsevol cas, tot i ser aviat i a risc d’equivocar-me, estic convençut que a Llagostera tindrem llista de Ciutadans. Els 733 vots (16,15%) aconseguits a Llagostera en les passades eleccions autonòmiques no han deixat a ningú indiferent i caldrà estar atents a la més que possible creació de la secció local en els propers mesos així com a la llista del PP que, tot i no aconseguir mai representació municipal, sempre acaba presentant llista.

Pels carrers i bars del poble també córrer que la CUP es planteja presentar-se a Llagostera amb una llista pròpia. La veritat és que no m’estranyaria.

Les apostes estan obertes.


Llegit 2608 vegades
Marc Sureda

L'últim de Marc Sureda

Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013