ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Meteorologia Cap de setmana inestable
Dissabte, 21 Juliol 2018 08:33

Cap de setmana inestable

Publicat per  Rafa Balaguer
Valorar aquest article
(1 Vot)
Ja estem en plena canícula, l’època de l’any quan fa més calor i, en efecte, aquests dies, hem tingut màximes altes de rigorós estiu. Màximes que han arribat a superar els 35 graus en alguns moments, amb vents reescalfats del sud que han augmentant encara més la sensació de calor. Les mínimes han estat també altes, al voltant dels 17 graus. I també hem tingut força variabilitat, amb tempestes importants de tarda, que han deixat uns 25 litres per metre quadrat.

 

I aquest cap de setmana tindrem també certa inestabilitat. Divendres tindrem Sol bona part del dia, però ja al vespre entraran núvols des del nord-oest que deixaran el cel tapat a estones tot el cap de setmana. Aquests núvols agafaran més força sobretot a les tardes i podem tenir episodis de tempestes intenses que fins i tot poden ser violentes amb pedra en alguns indrets més cap a l’oest de les Gavarres.

Dissabte el panorama serà una mica inestable, amb alguns núvols densos a estones que deslluiran el Sol i que a la tarda sobretot poden generar tempestes importants. No farà tanta calor com dies enrere, tindrem uns 29-30 graus de màxima i 16-17 de mínima.

I el diumenge de nou serà un dia calcat al dissabte, amb el mateix rang de temperatures i mateixa dinàmica atmosfèrica, amb núvols més densos i tempestes de tarda, arribant ja també a la costa. No serà un cap de setmana del tot dolent d’estiu, però sí variable.

La mar estarà una mica alterada, però només mar endins, on les onades poden superar els 3 metres d’alçada, a la costa no passaran del mig metre. La temperatura de l’aigua serà de 25 graus.

El vent aquest cap de setmana bufarà més fort que dies enrere, sobretot de tramuntana, refrescant les temperatures.

Així que aquest cap de setmana tindrem un petit canvi de temps, amb inestabilitat i baixada de les temperatures, però quan passin les tempestes i quan vagi avançant la setmana, les temperatures s’aniran recuperant de mica en mica fins a superar de nou els 30 graus, i no pensem que les pluges de tarda siguin importants com les del cap de setmana.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.