ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Rebuig unànime al rei Felip VI i aposta per a l’abolició de la monarquia
Divendres, 09 Novembre 2018 07:54

Rebuig unànime al rei Felip VI i aposta per a l’abolició de la monarquia

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)
Per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat el passat 31 d’octubre, ha aprovat una moció conjunta per mostrar el seu suport a la resolució del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència aprovada el dia 11 d’octubre de 2018.

En aquesta resolució el Parlament de Catalunya, en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals, insta totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals. Així mateix, insta les institucions i els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans; rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017. Finalment la resolució referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia.

L’acord, proposa també notificar-ho al Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat de Catalunya, al Congreso de los Diputados, al govern de l’estat espanyol, a la Casa Real espanyola i a l’Associació de Municipis per la Independència.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.