Imprimir aquesta pàgina
Diumenge, 19 Maig 2019 13:22

Toni Navarro: "Ens agradaria poder fer de Llagostera un poble on la gent es senti cridada a la participació"

Publicat per 
Valorar aquest article
(9 Vots)
Toni Navarro és el candidat d’ERC a l’alcaldia de Llagostera. Avançar en el projecte del nou geriàtric, ampliar el parc d’habitatges municipals, impulsar els consells participatius i buscar una solució definitiva per a la connexió de la zona del Canigó amb el carrer Almogàvers, són algunes de les prioritats del programa electoral.

Què l’ha motivat a encapçalar una llista per presentar-se a les eleccions municipals de Llagostera?

La voluntat de fer realitat el nostre model de poble i el fet de sentir-me acompanyat per un grup molt cohesionat, capacitat i involucrat després de 4 anys de treball a Esquerra de Llagostera. L’aval de la feina feta i la positiva experiència de govern són un bon precedent per pensar que estem preparats per assumir el repte.

El sorprèn que hi hagin 6 llistes que es presentin a Llagostera?

Sempre he pensat que la diversitat és bona, perquè tothom té alguna cosa interessant a aportar. El fet que hi hagi 6 sensibilitats diferents que facin una proposta de gestió farà que molta gent es vegi reflectida i hi participi, i això sens dubte és un triomf de la democràcia.

Quina valoració feu del mandat de l’alcalde Fermí Santamaria?

Sempre que es fa una valoració de la tasca de govern, hi ha llums i ombres. Respecte a la nostra proposta, hi ha hagut clares diferències en el model (habitatge, participació, medi ambient, gestió econòmica...). Personalment, la relació sempre ha estat molt bona; no seré jo qui descobreixi les qualitats personals de l’actual alcalde.

Quin model de poble proposeu per Llagostera?

Ens agradaria poder fer de Llagostera un poble on la gent es senti cridada a la participació, on els problemes d’accés a l’habitatge desapareguin, on hi hagi més oferta de treball i que sigui un exemple de sostenibilitat mediambiental.

Quines són les 5 principals propostes del vostre programa electoral?

Avançar en el projecte del nou geriàtric; ampliar el Parc d’habitatges municipals; impulsar els consells participatius Buscar una solució definitiva per a la Connexió Canigó-Almogàvers i aprovar un Pla Educatiu Local. Hi ha més propostes, tant o més importants que aquestes, que trobareu en el nostre programa.

Què és el que més li agrada de Llagostera?

A Llagostera hi ha molta vida, la gent s'implica molt en tot el que es fa al poble, no hi ha problemes per xerrar i compartir espais amb tothom... això crec que marca molt el caràcter del poble i que es palesa en la vitalitat de les entitats de tota mena, una de les grans riqueses a preservar. I, per descomptat, el seu entorn privilegiat. I el que menys?

El fet que no es disposi de prou oferta laboral, cosa que obliga a una gran part de la població a desplaçar-se per treballar. També la manca de comportament cívic d’una part de la població que embruta els carrers amb deixalles o amb deposicions dels gossos.

En cas que calgués pactar per formar govern amb qui ho faríeu?

En aquests moments el que tenim al cap és presentar una proposta prou atractiva per aconseguir estar al capdavant en les preferències dels llagosterencs.

Si ens toca liderar els pactes, caldrà veure les propostes dels diferents grups. En aquests moments no disposem dels programes electorals dels altres grups. És bàsic veure quines són les coincidències a l’hora de teixir complicitats.

Si arriba a ser alcalde què serà el primer que farà?

Posar-me a disposició de tothom, i especialment de les altres forces que es presenten a les eleccions per establir el diàleg necessari per fer entre tots una Llagostera millor. Ara sóc l’alcaldable d’Esquerra. Si arribo a ser alcalde ho he de ser del conjunt dels habitants de Llagostera, sigui quina sigui la seva opció política. Per altra banda, al nostre programa hi ha un llistat d’actuacions concretes que han sorgit del contacte amb els veïns i que és el nostre compromís immediat. Donarem màxima prioritat a aquestes demandes que milloren el municipi i el benestar de la gent.

S’atreveix a pronosticar un resultat pel 26 M a Llagostera?

És difícil de fer un pronòstic, atès el nombre de grups que s’hi presenten i els canvis en la composició de les llistes. Crec que no hi haurà un grup que sobresurti sobre la resta. Jo pronostico un bon resultat per a la nostra llista. Prefereixo no ser més explícit per respecte als grups als quals pronosticaria resultats més baixos.

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013