ELPOLLTV

Dis16102021

Back Estàs aquí:Inici Notices L'alcalde de Llagostera assisteix a la “Trobada de ciutats” per donar una resposta conjunta a l'amenaça d'Endesa
Dijous, 05 Setembre 2019 17:23

L'alcalde de Llagostera assisteix a la “Trobada de ciutats” per donar una resposta conjunta a l'amenaça d'Endesa

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)
L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, ha participat avui a Terrassa a la “Trobada de ciutats” per donar una resposta conjunta a l'amenaça d'Endesa de tallar la llum a les famílies més vulnerables. Amb aquesta trobada, es posen les bases per fer un front comú en defensa de la llei 24/2015 i exigir la condonació del deute acumulat de les famílies.

Aquest és el principi motor de la declaració conjunta assumida per més de 50 municipis catalans, entre ells el de Llagostera, com a resposta a la carta d'Endesa enviada als Ajuntaments on s'apuntava al tall elèctric de les famílies vulnerables si no es pagava el deute d'aquests usuaris. Una amenaça il·legal d'acord amb els fonaments de la llei 24/2015 i que els consistoris no accepten.

En aquest sentit, la declaració conjunta adverteix de l'activació de sancions i una resposta jurídica si es talla la llum il·legalment i es recorda l'obligació de les elèctriques per seure a negociar un conveni.

La trobada obre així un espai de treball compartit en la defensa dels drets bàsics protegits per la llei 24/2015 i s'insta a la Generalitat a liderar políticament la coordinació de les diferents administracions públiques "fent de paraigua per la negociació amb les companyies elèctriques".

Properament l’equip de govern de Llagostera (ERC – CUP – Alternativa) proposarà a la resta de grups amb representació municipal la presentació i aprovació d’una moció conjunta per consolidar el front comú en la lluita contra la pobresa energètica.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK