ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices L'Alcalde presenta recurs a la Junta Electoral referent a la retirada de pancartes de l'Ajuntament
Dijous, 10 Octubre 2019 14:21

L'Alcalde presenta recurs a la Junta Electoral referent a la retirada de pancartes de l'Ajuntament

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)

Tal i com vam informar ahir l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, ha presentat un recurs a l’empara del que disposa l’article 21.2 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General.

En l’argumentació del recurs s’exposa entre d’altres que el lema de la pancarta “L’Ajuntament de Llagostera amb la llibertat d’expressió” respon a un dret referenciat al Conveni de Drets Humans recollit a l’article 20 de la Constitució Espanyola, tal com manifesta la resolució de la JEZ del 8 d’octubre de 2019, i pretén reclamar un dret fonamental defensat per un ampli sector de la població i d’ideologia diversa, ja sigui independentista o no.

Així mateix s’exposa que la resta de simbologies del balcó no fan cap referència a cap opció política de cap partit, no inclouen ni les seves sigles ni eslògans de campanya. El llaç groc té la finalitat de denunciar públicament l’existència de presos polítics, que són de varis partits (en concret 2) i membres d’entitats cíviques.

Finalment es fa constar que el Col·legi electoral de Llagostera és l’Institut del municipi, ubicat lluny de l’edifici de l’Ajuntament, motiu pel qual l’existència de pancartes i símbols al balcó de l’Ajuntament no comportaria cap interferència durant la jornada electoral.

Per aquests motius l'alcalde sol·licita deixar sense efecte els acords requerint la retirada de les pancartes de dates 7 i 8 d’octubre de 2019.

Podeu accedir al contingut íntegre del recurs des de llagostera.cat

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.