ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La CUP defensa la desobediència ciutadana institucional
Dimecres, 06 Novembre 2019 08:09

La CUP defensa la desobediència ciutadana institucional

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
La CUP defensa la desobediència ciutadana institucional Foto: Marc Sureda
Aquest dimarts al vespre la campanya de la CUP ha arribat a Llagostera per presentar la candidatura a unes eleccions generals a les que es presenten de manera excepcional davant l’excepcionalitat del moment polític per evitar un pacte neoautonòmic.

L’acte ha tingut lloc al local Social de La Caixa presentat per la cupaire i regidora llagosterenca Anna Viñas, on hi han participat el cap de llista gironí de la formació Non Casadevall i la número 6 Marta Guillaumes.

Segons han explicat els canidats l’objectiu cupaire a Madrid és evitar que es tanqui per dalt amb un pacte neoautonòmic allò que la ciutadania ha obert per baix. En aquest sentit, Non Casadevall va manifestar “que no comptin amb nosaltres per fer president a Sánchez, que no comptin amb nosaltres per fer-nos empassar un mal menor que no és tal. No hem d’oblidar que des de que governa el PSOE tenim 29 presoners polítics més”.

Així mateix, Marta Guillaumes va aprofundir en els arguments de la formació per a presentar-se a aquestes eleccions defensant que “en un Estat on pots acabar a la presó per ser independentista, tenir un compte a twitter o ser un cantant de rap…però on els falangistes poden fer apologia i exaltació del franquisme, definitivament no és una democràcia consolidada. Per això anem a tensar i aprofundir en la crisi d’un Estat que ens nega drets, llibertats i la possibilitat de governar-nos. Ens presentem perquè només a través d’una crisi profunda de l’Estat és possible una sortida democràtica i justa per al poble català”.

L’acte va iniciar-se amb la projecció del vídeo de campanya electoral i va finalitzar amb la lectura dels noms de tots els presos polítics catalans recordant la jornada antirepressiva conocada pel proper dissabte 9 a Llagostera organitzada pel col·lectiu “Pau et volem a casa” de suport al jove llagosterenc empresonat arran de les mobilitzacions contra la sentència.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.