ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Premi Cirera d’Arboç pel documentalista i cineasta Antoni Martí Gich
Diumenge, 01 Desembre 2019 09:40

Premi Cirera d’Arboç pel documentalista i cineasta Antoni Martí Gich

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)
Antoni Martí Gich, documentalista i cineasta ha rebut el premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres, que enguany arriba a la XXIII edició.

Amb aquest guardó el Consorci de les Gavarres reconeix públicament la seva tasca de divulgació, documentació i conservació de la història i el patrimoni de les Gavarres en imatges i a la difusió dels seus valors mitjançant la producció audiovisual que han convertit l’entorn de les Gavarres en un gran plató natural.

La implicació d’Antoni Martí Gich amb les Gavarres s’ha fet evident des dels anys 70 quan va instal·lar-se a Fonteta i especialment des de l’any 1984 quan va fundar la productora Videoplay a la Bisbal d’Empordà.

El seu treball representa un testimoni per a documentar la història de diversos territoris de Catalunya entre ells el de les Gavarres, en especial entre els anys 1994 i 1997 en la filmació d’entrevistes durant la realització de l’inventari Gavarres Memòria i Futur.

L’acte de lliurament dels Premis Les Gavarres 2019 ha tingut lloc aquest dissabte al migdia, a l’església de Llambilles on hi ha participat el president del Consorci de les Gavarres i Vice-president 1er de la Diputació de Girona, Pau Presas, l’alcalde de Llambilles Josep Maria Vidal i el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló.

En representació de l'Ajuntament de Llagostera hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, David Parron. Pau Presas, ha aprofitat l’ocasió per presentar-se com a nou president del Consorci de les Gavarres, càrrec que ocupa des del passat 15 de de novembre de 2019, on ha expressat el seu ferm compromís de seguir treballant en el desplegament del pla estratègic Gavarres 2025 on es defineixen les principals línies de treball a desenvolupar els propers anys.

Enguany el jurat dels Premis Les Gavarres han decidit declarar desert el XXIX premi Joan Xirgo, dotat amb 5.000 euros, on només s’hi havien presentat dues candidatures.

Amb el premi Joan Xirgo, anualment el Consorci de les Gavarres pretén recompensar un projecte inèdit sobre qualsevol temàtica que contribueixi al coneixement i estudi dels valors del massís de les Gavarres.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.