ELPOLLTV

Diu26092021

Back Estàs aquí:Inici Notices El CAP de Llagostera tanca un nou grup del programa Nen@s amb moviment amb bons resultats
Dimarts, 07 Gener 2020 17:49

El CAP de Llagostera tanca un nou grup del programa Nen@s amb moviment amb bons resultats

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Foto: IAS Foto: IAS Grup del programa fent exercicis a l'escola
El CAP de Llagostera ha tancat un nou grup del Programa Nen@s amb moviment amb bons resultats, segons informa l’equip de professionals responsables del programa a l’àrea bàsica de Cassà de la Selva. El grup, que s’ha dut a terme aquest últim quadrimestre de l’any, ha comptat amb la participació de sis alumnes de les escoles Puig de les Cadiretes i Lacustària, d’entre 6 i 9 anys. Al llarg d’onze sessions, els nens juntament amb els seus pares, conduits pels professionals de la salut del centre, han dut a terme un conjunt d’activitats dirigides a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física i mantenir o augmentar l’autoestima per normalitzar-ne l’índex de massa corporal.

El programa Nen@s en moviment, impulsat l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l’obesitat mitjançant el foment d’una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

Un dels principals problemes relacionats amb l’obesitat infantil és la repercussió que aquesta té en la qualitat de vida del menor. L’excés de pes tendeix a perpetuar-se fins a la vida adulta i això comporta un factor de risc de malalties que hi estan associades. Per aquest motiu, les estratègies d’intervenció inclouen un abordatge de la conducta i els hàbits dels infants, així com dels del seu entorn familiar, que implica canvis nutricionals, emocionals i d’estil de vida.

El programa, dirigit especialment als alumnes de 3è, 4rt i 5è d’educació primària, es caracteritza per la implicació en el seu desenvolupament dels pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut. El programa s’aproxima a l’espai natural de l’infant, al seu dia a dia, per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals l'alimentació, l'exercici físic i les emocions.

Al llarg de les diferents sessions es duu a terme una teràpia en grup on infants i pares, paral·lelament, treballen amb temes relacionats amb la salut ─com ara alimentació saludable, publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, comunicació, resolució de conflictes, drets personals, autoestima, relaxació i activitat física─, amb l’objectiu que els participants hi puguin expressar les seves emocions en relació amb el tema del sobrepès, l'obesitat i les seves conseqüències. En alguns municipis, els ajuntaments hi col·laboren atorgant una beca esportiva a tots els infants que hi participen.

Les ultimes dades recollides del programa, desplegat a 25 municipis de les comarques gironines, evidenciaven que un 5,8% dels 380 nens que hi havien participat tenien un IMC considerat normal (normopès), un 34,4 % tenien sobrepès i un 59,8% presentaven obesitat. Les dades, al cap d’un any de finalitzar el programa, revelaven que un 13 % dels participants estava dins del pes normal, un 40 % tenia sobrepès i un 46,6 %, obesitat.

El programa Nen@s en moviment ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS, en l’àmbit sanitari del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017, i també va ser guardonat el novembre de 2016 amb el Premi a l’Àmbit Sanitari, atorgat pel Pla integral de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (PASS).

Font: IAS

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK