ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Eduard Alejandre nominat a millor actor de repartiment teatral per Gross Indecency
Dilluns, 24 Febrer 2020 08:06

Eduard Alejandre nominat a millor actor de repartiment teatral per Gross Indecency

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(8 Vots)

L’actor llagosterenc Eduard Alejandre és un dels tres nominats aquest any per a millor actor de repartiment teatral als Premis de la Unión de Actores, per la seva feina a l’obra Gross Indecency, una tragèdia legal dirigida per Gabriel Olivares i basada en un text teatral de Moisés Kaufman que recull fets reals de la vida d’Oscar Wilde. Alejandre dóna vida al Marqués de Queensberry, el terrible pare d’un jove -Lord Alfred- que mantenia una relació amb Wilde.

L’obra es va estrenar el setembre de 2017 al teatre Fernando Fernán Gómez de Madrid i, després d’una gira per diverses ciutats espanyoles i de la bona acollida del públic i la crítica, actualment torna a estar en cartell a Madrid, a l’Espacio Gallinero. Els 29 Premis de la Unión de Actores es lliuraran el proper 9 de març i Alejandre competeix en la categoria de millor actor de repartiment teatral amb Fran Cantos i David Tortosa.

D’altra banda, l’any passat Alejandre va rodar interpretant a un altre personatge històric -l’empresari tèxtil català Ignasi Vidal- al film Terra de Telers, del director Joan Frank Charansonnet, que es presentarà al Festival de Cannes 2020.

Eduard Alejandre va néixer a Barcelona, però va viure a Llagostera tota la seva infantesa i adolescència i és allà a on torna sempre des de Madrid per visitar a la seva família. Alejandre va començar a destacar com actor al teatre amb la Cubana, l’any 2007, en el muntatge Cómeme el coco negro, del que es van fer més de 600 funcions per tota Espanya.

En els darrers temps, l’actor llagosterenc ha estat molt centrat en el teatre. Gross Indecency és un més dels treballs que Alejandre ha fet amb el director Gabriel Olivares, amb qui també ha treballat recentment a d’altres muntatges teatrals, com La tragedia española, el 2019; l’obra Ding Dong (Teatro Galileo); la comèdia Cuatro corazones con freno y marcha atrás (Teatro Maravillas/Teatro Galileo) y l’aclamada producció Our Town (Teatro Fernán Gómez). D’altra banda, el 2019 l’actor va participar també en la pel·lícula El año de la plaga de Carlos Martín Ferrera.

És molt conegut per haver encarnat durant 49 capítols al personatge de Doroteo a la sèrie d’Antena 3 El secreto de Puente Viejo, una producció que li ha donat també popularitat a Itàlia, a on aquesta sèrie ha tingut molta audiència. L’actor també és molt estimat a les Illes Balears, a on se’l coneix sobretot pel personatge de Puput que va aparèixer a les 8 temporades de la sèrie d’IB3 Mossèn Capellà. A la televisió, Alejandre també ha interpretat al personatge Suarma de El chiringuito de Pepe (Telecinco), a Paco Vera a La lista tonta (Comedy Central) i ha participat en episodis d’altres sèries, entre elles Cuéntame, de TVE, "El Cor de la Ciutat" i "Porca Misèria" a (TV3), "La Tira" (La Sexta), i "Cheers" (Telecinco).

A més, Alejandre continua fent riure a milers de persones a Youtube amb el videoclip El chino protagonitzat pel seu personatge de Paco Vera de la sèrie La lista tonta (Comedy Central). Cinc anys després de la seva aparició, el 2015, el vídeo acumula més de dos milions dues-centes mil visites. El chino és un videoclip musical que parodia la compra de productes de consum en els establiments regentats per xinesos, a on es poden trobar a bon preu els productes més sorprenents i diversos.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.