ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera tindrà un edifici d’habitatge col·laboratiu per a majors de 60 anys
Dimarts, 10 Març 2020 21:15

Llagostera tindrà un edifici d’habitatge col·laboratiu per a majors de 60 anys

Publicat per 
Valorar aquest article
(5 Vots)

El Patronat Santa Creu de la Selva i l’Ajuntament de Llagostera han acordat la construcció d’un edifici de protecció oficial de 16 habitatges, 20 aparcaments i 8 trasters destinats a persones de més de 60 anys, que siguin plenament autònomes i que tinguin ganes de fer vida en comunitat. L’edifici d’obra nova serà gestionat directament per la fundació en règim de lloguer assequible i el consistori hi aplicarà una bonificació del 95% de l’ICIO per facilitar-ne la construcció, ja que “es tracta d’un projecte d’especial interès i d’utilitat municipal amb finalitats socials”, tal com ho ha explicat Enric Ramionet, regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera.

I és que el valor afegit de la iniciativa rau a tractar-se d’una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters. Els habitatges col·laboratius són una tendència àmpliament estesa i acceptada als països del centre i nord d’Europa, ja que combina perfectament l’habitatge d’ús privat i les zones comunes on els veïns poden compartir i desenvolupar activitats conjuntes. El que es busca és, doncs, un equilibri entre la vida privada de cadascú i la convivència activa del col·lectiu. Per aquest fet, es remarca que els destinataris d’aquest projecte han de ser persones predisposades a la participació i a la tolerància vers a perfils i interessos diversos.

El nou edifici, que es preveu que la seva promoció estigui finalitzada la tardor del 2022, comptarà amb un total de 16 habitatges d’entre una i dues habitacions, dues sales comunes de 100 metres quadrats, equipades cadascuna amb cuina, menjador, sala d’estar i llar de foc, a més d’àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari.

Segons Ramionet, el Patronat Santa Creu de la selva, fundació privada que té com a activitat principal la promoció d'edificis plurifamiliars d'obra nova a la província de Girona, “va demanar la bonificació establerta del 95% de l'impost sobre instal·lacions construccions i obres que preveu les ordenances fiscals i el que el Ple de l'Ajuntament ho va aprovar per unanimitat”.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.