ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices La Creu Roja apel·la la societat per protegir la gent gran davant el COVID-19
Diumenge, 15 Març 2020 08:32

La Creu Roja apel·la la societat per protegir la gent gran davant el COVID-19

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(3 Vots)
La Creu Roja interpel·la a la corresponsabilitat de tots i cadascun dels membres de la societat per tal de protegir les persones grans, amb malaltia crònica o fragilitat davant de l’exposició del COVID-19. Per això, demana que tant les famílies, amistats i persones que hi tinguin relació directa restringeixin tant com puguin l’accés als domicilis de persones grans, accentuïn les normes higièniques i evitin de fer visites que no siguin estrictament imprescindibles.

Aquesta demanda és per tal d’evitar el risc de contagis entre la gent gran, un col·lectiu de risc davant del coronavirus i que presenta majors complicacions. En cas que convingui fer-los arribar aliments, cal tenir cura de les mesures higièniques recomanades, com ara rentar-se les mans sovint durant 20 segons, mantenir una distància mínima de 2 metres i cobrir-se amb l’anvers del colze en cas d’estossegar o esternudar en presència de persones grans.

Amb tot, la Creu Roja ha engegat un Pla de Contingència enfront del COVID-19 per contribuir a la contenció i evitar la propagació del coronavirus, reforçant les capacitats dels equips i recursos disponibles a tot el territori i promovent accions de prevenció i sensibilització a la ciutadania, especialment de les persones i grups més vulnerables.

Per portar-lo a terme, ha apel·lat a la implicació del voluntariat de la Creu Roja amb les persones més vulnerables, en funció de l'evolució de la situació i dels escenaris, i sempre a la disposició de les demandes de les autoritats sanitàries, de Protecció Civil, dels serveis socials dels Ajuntaments i de la població en general.

En concret, actualment la Creu Roja vol promoure el voluntariat per a la realització de trucades a la població vulnerable (seguiment telefònic per informar, ajudar i detectar necessitats), i per al repartiment d'articles bàsics, com ara aliments, kits d'higiene i medicaments a persones en exclusió i sense xarxa familiar o de contactes.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.