ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera Solidària impulsa el projecte d’ampliació de l’escola pública de Dingiri
Dimecres, 01 abril 2020 16:11

Llagostera Solidària impulsa el projecte d’ampliació de l’escola pública de Dingiri

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

L’entitat Llagostera Solidària segueix endavant amb el projecte d’ampliació de l’escola pública Dingiri Bàsic Cycle School, a Gàmbia, amb la construcció de 3 aules noves. Amb l’objectiu de garantir l’educació i l’apoderament de les dones gambianes, Llagostera Solidària i l’Ajuntament de Llagostera cooperen per fer que els nois i les noies de Dingiri, en arribar als dotze anys, puguin seguir estudiant al municipi i no hagin de marxar cap a localitats veïnes perquè no disposen d’espai suficient a l’escola del poble.

A aquesta manca d’espai cal sumar-li la problemàtica que genera sobre les noies, al no poder desplaçar-se per manca de consentiment dels seus progenitors, sigui per por a patir agressions o bé per no disposar de formes mecanitzades de desplaçament. Cal recordar que a Gàmbia només el 40% de la població està alfabetitzada. La xifra d’analfabetisme es dispara entre les dones de les zones rurals, com és el cas de Dingiri, superant el 80%.

Gàmbia pateix grans problemes en l’àmbit educatiu i sanitari, especialment en la falta d’infraestructures. Per aquest motiu, des de Llagostera Solidària es vol dotar de recursos i medis suficients a la població de Dingiri, d’uns 10 mil habitants, per tal que puguin accedir a unes condicions formatives i d’apoderament de les dones i noies que permetin millorar la seva qualitat de vida.

A Dingiri, gairebé tots els infants i joves estan escolaritzats. Actualment, l’escola pública de Dingiri acull uns 700 alumnes, que es divideixen en dos torns, i compta amb set professors. La falta d’espai a l’escola provoca que alguns alumnes hagin de fer les classes al pati i, d'altres, si volen seguir estudiant, han de marxar del poble. La construcció de tres aules proporcionarà més recursos per millorar els nivells d’escolarització i la qualitat de l’aprenentatge dels nois i les noies de Dingiri.

La Fase I del projecte, que consisteix en la construcció de les 3 aules, es va finançar amb el pressupost del 2019, amb un cost total de 7.771,41 euros.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.