ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Noves restriccions per frenar la segona onada de la COVID-19
Dijous, 15 Octubre 2020 08:12

Noves restriccions per frenar la segona onada de la COVID-19

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

Alerta davant l’empitjorament de la situació del coronavirus a Llagostera i a Catalunya. Segons l’Índex de Risc per Municipi que difon la CCMA, elaborat amb la informació proporcionada pel portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, s’han registrat un total de 18 casos positius diagnosticats amb PCR en els últims set dies al nostre municipi. Aquesta xifra ha provocat que l’índex de risc es disparés, arribant a tocar els gairebé 1.000 punts i situant-se, avui, dijous 15 d’octubre, als 809 punts. A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 3.26, el que significa que, de mitjana, cada cas positiu infecta a més de tres persones.

Llagostera no és l’únic municipi de la zona que es troba en una situació límit. També hi està Santa Cristina d’Aro, amb 19 casos en els últims set dies i un índex de risc de 1.459 punts, o Sant Feliu de Guíxols, amb 29 casos en els últims set dies i un índex de risc de 316 punts.

L’expansió generalitzada de la COVID-19 arreu de Catalunya, així com a l’Estat i a Europa, ha provocat que el Govern de la Generalitat opti per prendre mesures dràstiques per mirar de frenar l’increment de casos. A més de fer una petició de reduir el màxim possible la mobilitat i les interaccions socials, els bars i els restaurants hauran d’abaixar la persiana durant quinze dies, així com es redueix l’aforament a comerços, gimnasos, teatres o cinemes. També durant un període de quinze dies s’ajornen les activitats esportives amateurs i base, i les universitats impartiran docència en línia, amb l’alumnat des de casa, excepte si són classes pràctiques.

Les noves mesures entraran en vigor aquesta nit. Cal actuar amb màxima precaució, minimitzar el risc tot el que sigui possible i tenir en compte tota la informació proporcionada pels canals oficials.

Des de l’inici de la pandèmia, i segons dades oficials de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a Llagostera s’han registrat un total de 112 casos positius i 1.011 casos sospitosos.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.