ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices L'Ajuntament congela l’IBI i apuja la taxa d’escombraries pel 2021
Divendres, 30 Octubre 2020 17:06

L'Ajuntament congela l’IBI i apuja la taxa d’escombraries pel 2021

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)
Es mantenen les bonificacions que poden arribar fins al 40% per incentivar la reducció de residus que acaben a l’abocador

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres al vespre ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC - CUP Alternativa per Llagostera), l’abstenció del PSC i el vot contrari de Junts per Llagostera, la modificació de les ordenances fiscals pel 2021.

Pel que fa l’IBI d’urbana i rústica es manté igual que al 2020 tot i que es modifica el redactat de l’ordenança per facilitar l’aplicació del recàrrec del 50% als immobles d’ús residencial desocupats permanentment. El regidor d’Hisenda, David Parron, ha explicat que aquesta mesura no té cap afany recaptatori sinó que pretén mobilitzar el parc d’habitatges buit existents al municipi, sobretot dels grans tenidors que impedeixen disposar d’una oferta d’habitatges de lloguer. En aquest sentit es manté la bonificació del 95% de l’impost per a aquells habitatges que s’incloguin dins la borsa de lloguer municipal.

Pel que fa la taxa d’escombraries la modificació contempla un pujada del 5% pels comerços i del 10% en els habitatges i es mantenen les bonificacions que poden arribar fins al 40% per participar de manera correcta en la recollida selectiva o tenir hàbits evidents de reducció de residus i estar inscrits a la campanya Compromís Residu Zero.

Parron, que també és regidor de Medi Ambient, ha explicat que a diferència dels impostos les taxes s’apliquen per cobrir les despeses dels serveis prestats i en aquest sentit hi ha previst un augment del cost del servei per diversos motius, entre ells la pujada del cànon que aplica l’Agència de Residus de Catalunya per dur els residus a l’abocador que s’incrementa un 12,7% respecte al 2020. Cal tenir en compte que aquest cànon continuarà augmentant un 10-12% anual en els propers anys. Per aquest motiu Parron ha aprofitat per fer una crida a gestionar bé els residus fent ús correcte del porta a porta, que es preveu implementar-lo també a les urbanitzacions de La Canyera, Mata i Mont-Rei. Així mateix, la pujada de la taxa servirà per compensar l’increment parcial de personal de l’àrea de medi ambient i del salari per als treballadors de la recollida d’escombraries per adaptar-lo al conveni col·lectiu marc del sector i a la legalitat vigent. Finalment Parron ha explicat que hi ha previstes diverses inversions i millores que es faran en les àrees de recollida dels veïnats, amb àrees tancades i amb control d’accés, tot plegat encaminat a reduir el nombre de residus que acaben a l’abocador.

Pel que fa a l’impost de vehicles, seguint amb la modificació endegada el 2020, per tal de diferenciar entre cotxes clàssics (que circulen en comptades ocasions) i cotxes vells (que circulen habitualment i tenen un major impacte mediambiental) es proposa reduir paulatinament els vehicles que poden beneficiar-se de la bonificació del 100% (fins ara els vehicles de més de 26 anys), de manera que ara se’n beneficiïn aquells amb una antiguitat mínima de 27 anys.

L’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) passa del 2.6% al 3.0% (la llei permet fins al 4%) per assi milar-se als nivells de la majoria de municipis. Tot i així Llagostera es manté a la franja baixa dels municipis veïns.

Finalment, pel que fa a la taxa d’activitats de la Policia Local, s’afegeix com a fet imposable qualsevol activitat que requereixi l’actuació de la Policia Local, afegint però l’excepció del pagament d’aquesta taxa a activitats d’interès social, esportiu o cultural organitzades per entitats municipals o en aquelles en què col·labori l’Ajuntament de Llagostera.

El ple es va celebrar telemàticament amb motiu de les restriccions de la Covid-19.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.