ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices L’Ajuntament de Llagostera compra una col·lecció privada del pintor Emili Vilà
Divendres, 11 Desembre 2020 11:13

L’Ajuntament de Llagostera compra una col·lecció privada del pintor Emili Vilà

Publicat per 
Valorar aquest article
(3 Vots)

Un total de 42 obres del pintor llagosterenc Emili Vilà (1887 - 1967) han estat adquirides per l’Ajuntament de Llagostera amb l’objectiu d’evitar la dispersió de la col·lecció i preservar part de l’obra de l’artista al nostre municipi. El valor de la compra, que s’ha fet a un particular, s’eleva a 15.000 €.

Vilà va ser un dels il·lustradors més destacats dels anys vint a França, època en la qual el país francès era el centre artístic mundial. Va treballar per diverses marques conegudes d’aquella època i les seves obres el van portar a rebre la condecoració francesa de cavaller de la Legió d’Honor i el guardó de la creu de l’artista francès.

Segons ha explicat Enric Ramionet, regidor de cultura del consistori, “Emili Vilà va tenir una carrera professional més que notable, per tant, és obvi que per a Llagostera el valor de la seva obra va molt més enllà del valor monetari”.

Podeu conèixer el seu llegat artístic al Museu Vilà de Llagostera. Sobre aquesta nova col·lecció, està previst fer-ne una exposició que es podrà visitar el 2021.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.