Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 01 Març 2021 13:55

“Compromís Residu Zero” a Llagostera

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

Amb la voluntat de reduir la generació de residus al municipi, l’Ajuntament de Llagostera ha posat en marxa la campanya “Compromís Residu Zero”, amb la qual vol promoure hàbits d’acord amb les quatre R: reduir, recuperar, reutilitzar i reparar. Entre els hàbits hi ha l’intercanvi de joguines i roba, la reparació d’objectes per allargar-ne la seva vida útil, la compra de productes a granel, la utilització de bosses reutilitzables, els envasos de vidre i evitar el malbaratament alimentari.

Per ara, quatre famílies s’han adherit a la iniciativa, que contempla una bonificació de fins al 30 % de la taxa d’escombraries. Per poder-hi optar, els veïns i veïnes s’hi han d’adherir prèviament a través d'aquest formulari, abans del 31 de març. Les adhesions fetes en dates posteriors comptabilitzaran per a les bonificacions de l'any següent.

Les persones inscrites a la campanya passaran anualment una Inspecció Tècnica de Residus (ITR), per avaluar el grau d’acompliment aplicant diversos criteris. Un cop feta la ITR, s’obtindrà una puntuació que determinarà la bonificació a aplicar. El màxim de puntuació que es pot obtenir en l’avaluació és de 42 punts, i en funció de la puntuació es pot obtenir la bonificació del 15 o del 30 %.

Per donar a conèixer la campanya entre la població, l’Ajuntament ha editat un vídeo explicatiu.

 


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013