ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Exercicis de rehabilitació olfactiva
Dimarts, 09 Març 2021 08:36

Exercicis de rehabilitació olfactiva

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

Pateixo anòsmia, què puc fer? L’anòsmia és la disminució o abolició del sentit de l’olfacte. L’equip d’Infermeria ABS Cassà de la Selva ens comparteix uns consells per fer-hi front.

Pots olorar olis essencials: de llimona, eucaliptus, clau i roses, mitjançant pots de vidre, cotonets i tires de fragància.

Com?
1) Impregnar oli essencial: Deixar caure una mica d'un dels olis essencials al pot de vidre o impregnar els cotonets o les tires.
2) Deixar reposar: Si utilitza un pot de vidre, mantingui el pot tapat durant una estona (millora la disponibilitat de les molècules d’olor volàtils). Deixar reposar perquè es desenvolupi la fragància.
3) Inhalar: Acosti’s el mètode utilitzat i espiri deixant una polzada de distància (2,5 cm aproximadament). Relaxi’s i intenti inhalar normal.
4) Repetir: Repeteixi 2 vegades més i després, descansi durant 5 minuts. Passi a la següent olor i repeteixi tal com s’ha indicat anteriorment.

Consells:
- Entrenar mínim dues vegades al dia (ideal matí i nit)
- L’ordre en què olora els olis no és important
- No oloris en excés o durant massa temps (10 segons per a cada olor és suficient)
- Si aquestes essències no es troben, es pot utilitzar olors familiars com, la llimona, cafè, flors, formatge...

Si al principi no olora res, no es desanimi. Tots som diferents i estudis demostren que, hi ha persones que han provat aquest mètode i han experimentat diferents graus d’èxit. Altres, han passat setmanes o més sense detectar cap olor, i algunes altres poden no obtenir cap benefici, però val la pena intentar-ho.

Article redactat per l'equip d’Infermeria ABS Cassà de la Selva

Participants a la conversa

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.