ELPOLLTV

Dij18042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Un any de pandèmia
Dilluns, 15 Març 2021 12:45

Un any de pandèmia

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)

L’esclat de la pandèmia compleix el seu primer aniversari, quan a mitjans de març del 2020, l’Estat espanyol va decretar el confinament domiciliari pel notable augment de casos de coronavirus. En aquell moment ningú s’esperava tot el que arribaria en els següents mesos, i molts van pensar que el tancament d’establiments i comerços considerats no essencials i de centres educatius, esportius i culturals serien, simplement, unes vacances de 15 dies. Llavors vindrien dos mesos de confinament a casa i uns mesos de confinament municipal o comarcal i restriccions de caràcter social que han posat a prova els límits de la societat, de l’economia i de la capacitat per reinventar-se.

Si bé la pandèmia de la COVID-19 s’ha traduït en mals records i en un any per oblidar, també va portar la cara més solidària dels habitants de Llagostera. Desenes de voluntaris i voluntàries es van posar en marxa de manera totalment altruista per confeccionar mascaretes, empreses van fer donacions, els enginyers makers van crear materials de protecció i habitants del municipi van crear una xarxa de voluntarietat per ajudar a aquells qui més ho necessitaven.

Des de llavors, a Llagostera hem registrat més de 500 casos acumulats per COVID-19. El primer any de la pandèmia coincideix amb una relaxació de les mesures, com ara com aixecament del confinament comarcal i l'obertura dels comerços no essencials durant el cap de setmana. En les darreres setmanes la situació permet ser més optimista, i els indicadors la situació epidemiològica han millorat considerablement. El coronavirus, però, segueix encara molt present a les nostres vides, i cal no abaixar la guàrdia i seguir amb les mesures i restriccions vigents en tot moment.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.