ELPOLLTV

Diu18042021

Back Estàs aquí:Inici Notices Els Mossos denuncien un home que feia abocaments de fibrociment
Diumenge, 04 abril 2021 14:08

Els Mossos denuncien un home que feia abocaments de fibrociment

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(4 Vots)
Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 37 anys de Palafrugell per fer nou abocaments incontrolats de fibrociment en boscos de les comarques gironines, entre ells a Llagostera. Segons fons policials el sospitós va deixar els residus en zones forestals de Llagostera, Caldes de Malavella i Forallac. A finals de l’any passat efectius d’aquesta unitat regional, en el marc del servei de prevenció d’abocaments i abandonament de residus sòlids, van localitzar diversos abocaments il·legals de planxes de fibrociment així com canonades, bidons, dipòsits i sacs amb restes d’amiant en zones boscoses dels termes municipals de Caldes de Malavella, Llagostera i Forallac. Paral·lelament, la Policia Local de Caldes de Malavella també va localitzar alguns abocaments dins el seu terme municipal, sumant un total de nou abocaments.

Entre aquestes restes de deixalles també s’hi van trobar llançades diverses granotes de protecció d’un sol ús, discos de radial, guants, mascaretes, tubs, plàstics, runes, bombones de butà, fustes i restes de claus de fixació de les plaques de fibrociment utilitzats per desmuntar.

Amb tots aquests elements els mossos van iniciar una investigació que va concloure a finals del mes de març amb la interposició d’una denuncia a un veí de Palafrugell que tenia una empresa de neteja i manteniment, i que s’anunciava també com una empresa de gestió i retirada de fibrociment.

Els agents van comprovar que a aquesta empresa no li constava cap activitat ni projecte per tractar correctament la gestió de residus de fibrociment. En comptes de ser tractats en una planta gestora autoritzada, els abocava de forma incontrolada al medi natural, en zones forestals.

Tanmateix per dur a terme aquesta pràctica tenia dos operaris sense contracte de treball ni alta de la Seguretat Social. A més, els vestits de protecció localitzats en els abocaments no tenien el nivell de protecció que marca la normativa.

El transport d’aquest material perillós sovint es feia amb furgonetes de lloguer sense cap mesura de protecció, supervisió, ni posterior desinfecció.

Aquesta pràctica incompleix molts preceptes de la normativa sectorial vigent i per això es va procedir a la seva denúncia i notificació a l’Agència de Residus de Catalunya, al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i als tres ajuntaments afectats.


Participants a la conversa

 • Convidat (veí)

  Permalink

  Ja era hora que empaitessin a aquest individu que no té calificatiu.
  La llàstima es que, com que poca cosa deu tenir a perdre , no li passarà rés i ho tornarà a fer .
  A la garjola directe una temporada seria una sol·lució perqué no hi tornés.
  Enhorabona a la feina dels Mossos !!!

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK