Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 03 Setembre 2021 14:50

La quarta edició del Festival Art & Gavarres posa l’accent en el deure de preservar l’entorn natural immediat

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

Setze artistes catalans i internacionals convertiran el massís de les Gavarres en una galeria d’art a l’aire lliure

El Festival Art & Gavarres està a punt de celebrar la seva quarta edició, la qual, del 4 de setembre al 15 de desembre, tornarà a convertir el massís de les Gavarres en una galeria d’art a l’aire lliure. “Sense anar gaire lluny” és el fil conductor proposat pel treball dels artistes, amb la voluntat de reflexionar i conscienciar a la població sobre la necessitat de preservar l’entorn natural més immediat.

Aquesta nova edició, la segona en temps de pandèmia, ha programat activitats a Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera, amb la intervenció de setze artistes catalans i internacionals – d’Holanda, el País Basc, la Gran Bretanya i l’Argentina -. Combinant propostes artístiques de trajectòria consolidada amb emergents. Fixant com a objectiu esdevenir una oportunitat per donar a conèixer joves talents, juntament amb artistes més reconeguts.

Al llarg d’aquesta setmana els artistes treballaran in situ a diverses localitzacions dels cinc municipis. Seran setze propostes creades a l’aire lliure amb materials naturals. I es podran visitar a partir d’aquest dissabte 4 de setembre, i fins al 15 de desembre, o fins que el pas del temps les esborri.

Després d’un any de pandèmia i confinaments, que han limitat la mobilitat de les persones, els espais naturals protegits com el de les Gavarres s’han omplert de visitants. Això ha provocat una freqüentació sobtada que ha tingut impactes com l’augment del trànsit i del soroll, l’erosió dels corriols, i malauradament, l’abandonament de deixalles. La ciutadania ha après a valorar la natura més propera, però li costa fruir-ne sense malmetre-la.

En aquest sentit, el vicepresident primer de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, ha declarat que l’edició “vol fer valdre l’espai natural protegit del massís, descobrint al públic maneres diferents de viure i interpretar el paisatge, valorar i reivindicar el nostre entorn, els nostres boscos i els nostres paratges”.

A més, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat la qualitat “d’efímer”. Creant un festival que “relaciona els dos grans béns que la pandèmia ens ha fet valorar: la cultura i l’acostament a la natura”. Afegint que “la cultura és molt beneficiosa pel conjunt de la societat i és clau per a aconseguir ciutadans crítics, que són els únics capaços de fer evolucionar un país”.

El Festival està organitzat pel Consorci de les Gavarres, ens adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Bòlit, Centre d'Art Contemporani, i els ajuntaments implicats. Podeu consultar la programació, la ubicació de les obres i les activitats organitzades al web del festival.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013