ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices El TSJC ordena a l'escola Puig de les Cadiretes impartir el 25% de classes en castellà
Dimecres, 03 Novembre 2021 14:07

El TSJC ordena a l'escola Puig de les Cadiretes impartir el 25% de classes en castellà

Publicat per 
Valorar aquest article
(2 Vots)
El TSJC ordena a l'escola Puig de les Cadiretes impartir el 25% de classes en castellà Foto: Jordi Ribot / Iconna

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte lingüístic de l'Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera per no incloure el castellà com a llengua vehicular en el centre.

Tal com informa La Vanguardia, la sentència firmada per la secció cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC reconeix el dret d'uns pares "a que su hijo reciba la enseñanza obligatoria, conjuntamente con sus condiscípulos, en el colegio y curso en el que sigue sus estudios, una enseñanza que incluya el castellano como lengua vehicular en proporción razonable". La sentència anul·la explícitament "por no ser conforme a derecho" el projecte lingüístic del col·legi Puig de les Cadiretes perquè "no contempla el carácter vehicular del castellano como lengua oficial conjuntamente con el catalán".

Fins ara, els canvis lingüístics en els currículums només s'aplicaven al grup-classe en concret on hi havia els alumnes de les famílies que ho havien sol·licitat. Tanmateix, la nova doctrina introdueix l'obligació de modificar el projecte lingüístic pel conjunt dels alumnes i docents dels centres educatius afectats.

Aquesta nova sentència és contrària a la immersió lingüística aprovada per la llei d'educació de Catalunya. A més, es produeix mentre s'està a l'espera de la resolució del Tribunal Suprem sobre el recurs de la Generalitat a la sentència del TSJC pel que fa a l'obligació d'impartir el 25% del currículum en castellà en totes les escoles i instituts de Catalunya.

L'Escola Puig de les Cadiretes no ha volgut fer declaracions al respecte.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.