ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Visita guiada al Castell de Montagut i a Sant Grau de Vallpresona
Dijous, 17 Març 2022 10:54

Visita guiada al Castell de Montagut i a Sant Grau de Vallpresona

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)

El pròxim diumenge 3 d'abril s'ha organitzat una visita guiada al Castell de Montagut i a Sant Grau de Vallpresona i és gratuïta.

Hi ha diverses opcions per participar en l'activitat: (es pot participar del programa complet o assistir a l'activitat que es vulgui, en aquest cas cal presentar-se s al lloc i a l'hora indicada).

A les 10.30 h, sortida des del pàrquing del passeig Romeu.

A les 11h, es farà la visita guiada al Castell de Montagut (es quedarà a l'inici del camí per pujar al castell) El castell de Montagut és una construcció defensiva amb una torre circular del s. IX-X i una habitació posterior, possiblement del s. XII. La recent excavació (maig 2021) i consolidació de la torre es sumen a l'atractiu tradicional del seu espectacular emplaçament. La visita anirà a càrrec de l'arxivera Marta Albà.

A les 12.30 h, es durà a terme la visita guiada al Santuari de Sant Grau La visita a Sant Grau serà guiada per David Moré, arxiver de Tossa de Mar, i un dels autors del llibre El santuari de Sant Grau de Vallpresona (Tossa). Més de sis-cents anys de talaia espiritual i social de la comarca publicat l'any passat. La primera ermita dedicada a Sant Grau data del 1408, l'arribada de relíquies del Sant Grau des d'Orlach (aurillac) el 1453 fa créixer la petita ermita que es converteix en un lloc de peregrinació. L'aspecte actual del santuari es deu a la reforma finançada pel tossenc Grau Rodes el 1882.

A les 13.30 h dinar al Bar Restaurant Ermita de Sant Grau.

Cal inscripció prèvia pel dinar a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , o bé trucant al 972 80 54 36 o bé fent la inscripció online abans del 30 de març.

El preu del dinar és de 20€, s'haurà de pagar en efectiu al mateix restaurant. Hi ha l'opció de dinar vegetarià però cal avisar amb antelació.

L'activitat coincideix amb la XXIVa Caminada per camins i corriols organitzada pel G. E. Bell-Matí, que enguany fan un recorregut pels voltants de Sant Grau i podran afegir-se les visites guiades i al dinar.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.