ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Acollida de persones refugiades ucraïneses
Dijous, 17 Març 2022 13:40

Acollida de persones refugiades ucraïneses

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)

El conflicte armat entre Rússia i Ucraïna, està provocant un èxode massiu de la població civil ucraïnesa a països veïns. Davant la previsible arribada de persones que fugen de la guerra, a curt, mitjà i llarg termini cal activar mesures de contingència per poder donar resposta a aquesta crisi humanitària.

Des de l'Ajuntament de Llagostera fan una crida a la ciutadania que estaria disposada a cedir algun habitatge o acollir famílies ucraïneses a casa seva. Es pot enviar un email al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. amb les característiques de l'espai que es pot cedir.

Destacar que una de les maneres més eficaces d'ajudar a la població ucraïnesa és a través de les donacions econòmiques. En el cas de Llagostera es pot fer un ingrés al número de compte de la Unió de Botiguers: ES51 0081 5392 1400 0119 0823. Si es fan les compres al més a prop possible de la zona de conflicte, com a Polònia, el preu és molt més barat i arriba abans a Ucraïna. A més, són les organitzacions locals les que estan en contacte amb les associacions sobre el terreny i saben quines són les necessitats exactes de les persones refugiades.

Des de l'Ajuntament de Llagostera s'ha fet una aportació de 10.000€ al Fons Català de Cooperació per desenvolupar projectes d'ajuda humanitària en terreny ucraïnès i a les seves fronteres.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.