Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 24 Març 2022 15:22

El Festival Strenes de Girona oferirà un 30% d’actuacions de franc en el seu desè aniversari

Publicat per 
Valorar aquest article
(0 Vots)
Grup musical Dorian. Font: Festival Strenes Grup musical Dorian. Font: Festival Strenes

Captura_de_pantalla_2022-03-24_a_les_15.23.59.png

El Festival Strenes, un referent on els artistes catalans presenten els seus nous treballs discogràfics, celebra enguany el seu desè aniversari. El 2013 va ser quan va començar aquest festival que ara s’ha consolidat com una de les cites imprescindibles de la primavera gironina.

Entre el 26 de març i el 21 de maig, el festival ha programat 41 concerts, dels quals el 30% tindran entrada lliure. A més, per primera vegada, el festival aterra a Barcelona amb tres actuacions durant el mes de maig: Doctor Prats, Tribade i Magalí Sare.

El cartell

Entre els noms destacats d’aquesta edició destaquen el de Jorge Drexler, que avança temes del seu nou treball i Sergio Dalma, que presentarà un nou disc. Els barcelonesos Dorian estrenaran Ritual, el seu últim disc. També Els Pets donaran a conèixer per primera vegada el seu nou treball a la Catedral de Girona, un dels escenaris emblemàtics del festival, on també actuarà l’artista catalana amb gran potencial Suu.

Artista_Suu._Font__Festival_Strenes.jpg

Altres artistes reconeguts que actuaran a la capital gironina i que presentaran nous treballs seran els grups coneguts catalans, Els Catarres, Blaumunt i Coque Malla, una de les llegendes del pop-rock estatal. El certamen també acollirà com a acte inaugural del festival, el dissabte 26 de març a l’Auditori de Girona, el retorn de Delafé y las Flores Azules amb motiu del 25è aniversari de la banda.

A més, es podran veure les actuacions de Macaco en un format més íntim del que estem acostumats. Així com el mític grup Sau, ara conegut com Sau 30; Ramon Mirabet; Marina Rossell i Leon Benavent, una de les bandes estatals d’indie rock.

Un 30% d’actuacions de franc

Dels 41 concerts programats, el 30% seran gratuïts i un 50% estaran protagonitzats per artistes emergents, com Sofia Gabanna, germana de Nathy Peluso; Ludwing band, autors del millor disc de l’any segons la crítica dels Premis Enderrock; entre d’altres.

Un altre de les novetats serà la irrupció del festival als instituts amb l’objectiu d’apropar la cultura a nous públics. En aquesta ocasió el cantautor Alfred García, conegut per a molts per la seva participació en Operación Triunfo, participarà en una conferència en l'IES Santiago Sobrequés i en el Narcís Xifra de Girona. El director del festival, Xavi Pascual, ha explicat que la idea és que “de cara a l’any vinent, els instituts ens puguin presentar lletres de cançons, gràcies a les pautes dels artistes, i que s’acabin convertint en la cançó de primavera de Girona”, ha dit.

Descentralització del festival

Una de les grans novetats del festival d’enguany és l’aterratge a Barcelona.  Doctors Prats estrenarà el nou disc a la Sala Razzmatazz de Barcelona el pròxim 5 de maig. Les altres dues cites seran el 18 de maig a la Sala Apolo amb l’actuació de Tribade i el 21 de maig en el Petit Palau amb el concert de Magalí Sare.

També per primera vegada el festival arriba a altres escenaris fora del Barri Vell de Girona, com el Parc Central, que acollirà concerts de música urbana amb Ms Maiko i Tesa, i en el Centre de Creació Musical La Marfà actuarà el grup de folck rock, Les Montses. El festival Strenes també recupera espais que s’havien perdut durant la pandèmia com la Pujada de Sant Domènec, on es podran escoltar el duo de Blanes, Kids from Mars; el grup d’Olesa de Montserrat, Lal’ba, que fusiona música urbana amb lletres costumistes; el grup Ronaldo & Claea i el duo musical de Salazar.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.46.46.png

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013