Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 23 Gener 2023 09:42

Catalunya suma 21 espècies invasores en 10 anys

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)

El musclo zebrat, el cargol poma, el mosquit tigre, la cotorra argentina, el julivert gegant o el visó americà són algunes de les espècies invasores més comuns a Catalunya. D’altres, com la vespa asiàtica o la papallona del boix, han arribat fa poc i han causat importants danys ecològics.

A Catalunya hi ha 1.678 espècies exòtiques identificades, de les quals 198 han aconseguit establir-se i reben la consideració d’espècies invasores. Entre 2012 i 2021, s’han registrat 638 espècies exòtiques, de les quals 21 són invasores, segons indica el projecte EXOCAT, que en fa el seguiment.

Les vies d’entrada de les espècies exòtiques són variades, des del comerç marítim fins a les granges de pell, la jardineria, o la pesca esportiva. Per ser considerades invasores, però, han de complir un còctel que les fa especialment temudes:

Tenir un gran potencial d’expansió.

Un impacte sobre altres espècies autòctones o sobre la producció o salut humana.

Les regions poblades, les més sensibles

L’increment més gran d’exòtiques es concentra a tota la línia litoral i en alguns sectors del centre (Bages i Osona), del nord (Gironès) i del sud (Baix Ebre) de Catalunya.

Les regions metropolitanes i litorals són territoris densament poblats i amb una gran tradició comercial, la qual cosa fa que el moviment d’espècies sigui molt intens i continu.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.
Gestor de comentaris | ElPollTv 2013