ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices Junts inicia converses per conformar govern a Llagostera
Dimecres, 07 Juny 2023 10:27

Junts inicia converses per conformar govern a Llagostera

Publicat per  Junts per Llagostera
Valorar aquest article
(25 Vots)
Junts per Llagostera vol agrair un cop més a les 1.375 persones que ens van fer l’opció més votada a les eleccions del passat 28 de maig. Tot i el descens de la participació, vam ser l’única candidatura que va guanyar vots respecte a les eleccions del 2019. Aquests resultats ens encomanen doncs a liderar el procés de confecció del nou govern municipal. En un exercici de transparència, hem decidit compartir amb la ciutadania de Llagostera quins han estat els continguts i els resultats de les diferents reunions mantingudes els darrers dies amb les altres forces polítiques amb representació al ple.

En primer lloc, volem agrair la bona predisposició mostrada per tots els grups, que ha permès desenvolupar aquestes trobades amb gran cordialitat i entesa. La nova correlació de forces i l’entrada de cares noves al ple municipal ens obliga a reafirmar un pacte implícit que ha contribuït a crear un clima positiu i que beneficia sobretot al conjunt del municipi. És per això que hem volgut compartir amb Esquerra, CUP-Alternativa i PSC tres compromisos pel proper mandat.

Primer, volem generar i treballar des dels màxims consensos aquelles propostes que es considerin estratègiques. Tenim al davant grans reptes com a poble, com el nou geriàtric, la promoció de noves oportunitats pels joves o l’habitatge. També cal donar continuïtat als diferents plans estratègics aprovats per unanimitat durant el darrer mandat, com el pla Educació 360 o el d’Igualtat.

Segon, cal reafirmar la política del pacte, respecte i bon ambient polític. Govern i oposició hem de treballar des de la lleialtat, i fer-ho en positiu també des de la discrepància.

I tercer, volem treballar un bon traspàs en les funcions del govern. És essencial conèixer tota la informació que més enllà de les diferents taules tècniques, s’està treballant a nivell polític.

No teníem cap dubte que aquests són uns objectius assumibles i compartits amb totes les forces polítiques, i el resultat de les converses així ho han corroborat. Durant aquestes trobades, hem pogut iniciar també contactes per a la confecció del nou govern. Tenim clara la nostra aposta: volem un govern estable, cohesionat i fort. I volem també que la decisió sigui presa pel conjunt de la candidatura, igual com hem estat treballant els darrers mesos. Un cop debatudes les diferents opcions, des de Junts per Llagostera volem manifestar que la proposta de pacte rebuda per part d’Esquerra no ens és assumible i creiem que no respon als resultats de les eleccions. Compartir l’alcaldia, un repartiment igualitari de les regidories, la creació d’una copresidència de la Residència Josep Baulida o el repartiment de les dedicacions sense ni tan sols saber com quedarien les atribucions, són condicions que considerem totalment fora de lloc tenint en compte que entre Junts i Esquerra ens separa 1 regidor i 289 vots. Per respecte a tots els votants, teníem clar que aquesta reunió s’havia de produir. Volem recordar que no va ser així el 2019, quan després que Junts guanyés les eleccions, des del grup d’Esquerra es va refusar reunir-nos ni escoltar cap mena de proposta.

També veiem molt difícil a nivell programàtic un pacte amb la CUP-Alternativa. Si bé és cert que hem pogut compartir posicionaments en molts aspectes, és evident que també n’hi ha d’altres en què ens trobem en posicions oposades.

En una decisió conjunta dels membres de la candidatura de Junts per Llagostera, hem decidit iniciar formalment la negociació per signar un pacte de govern estable amb el PSC, que respongui a la voluntat de canvi de la majoria de llagosterencs i llagosterenques. Un pacte municipalista, de Llagostera i per Llagostera, i que respectarà com no podria ser d’altra manera els posicionaments nacionals de cada formació. La majoria independentista del ple està assegurada, Llagostera continuarà essent un municipi compromès amb l’alliberament nacional de Catalunya. En les properes setmanes farem públic el pacte de govern, seguint el nostre ferm compromís de transparència.

Junts per Llagostera


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.