ELPOLLTV

Div19072024

Back Estàs aquí:Inici Notices Incrementen les detencions en l'últim any a Llagostera
Dijous, 13 Juny 2024 16:26

Incrementen les detencions en l'últim any a Llagostera

Publicat per  ACN / Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
El municipi està a la meitat de la mitjana catalana en fets delictius per cada mil habitants Les detencions que s'han fet a Llagostera entre el juny del 2023 i aquest any arriben a 40, una desena més de les que s'havien fet en el mateix període de l'any passat. Així s'ha explicat aquest dijous en la Junta de Seguretat Local que s'ha fet al municipi, la primera que se celebra des del 2017. Per altra banda, els diferents cossos policials que hi han participat han explicat que s'han fet 56 comisos de drogues i les actuacions penals relacionades amb la salut pública han crescut de 2 a 7 en l'últim any. Malgrat tot, els cossos policials remarquen que Llagostera es troba pràcticament a la meitat de la mitjana catalana de fets delictius per cada mil habitants.

Els Mossos d'Esquadra remarquen que malgrat la sensació d'inseguretat que alguns veïns perceben, les dades confirmen que el municipi està molt per sota de les dades delictives que registren altres municipis a Catalunya i també dins de la demarcació de Girona. El director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Eduard Adrobau, ha remarcat la importància d'un canvi legislatiu a nivell estatal per atacar de forma efectiva els delictes contra la salut pública. El principal motiu és que últimament els cultius il·legals de marihuana s'estan professionalitzant molt i estan a mans de bandes organitzades i en les intervencions policials, els cossos es troben amb gent amb armes de foc molt sovint.

A la junta hi ha assistit el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior de Girona, Eduard Adrobau; l’Intendent del cos de Mossos d'Esquadra Xavier Domenech, l’Inspector dels Mossos d'Esquadra, Carles Ribas, el Sotsinspector del cos d’Agents Rurals, Miquel Àngel Orta, el capità de la Guàrdia Civil, Ricardo Gómez Mantilla; l’Inspector del cos de la Policia Local, Santiago Bouzas; el sergent de la Policia Local de Llagostera, Adrià Ruano; el caporal de la Policia Local, Daniel Rubio; els regidors Àlex Maqueda, Jordi Casas i Eduard Díaz i l’alcalde Narcís Llinàs que ha presidit la junta.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.