ELPOLLTV

Diu14072024

Back Estàs aquí:Inici Notices Llagostera acull la sisena edició del cicle de xerrades «Debats a plaça»
Divendres, 28 Juny 2024 13:06

Llagostera acull la sisena edició del cicle de xerrades «Debats a plaça»

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(4 Vots)
L'assemblea de la CUP-ALL (CUP-Alternativa per Llagostera), espai de confluència municipalista de l'esquerra transformadora i sobiranista al municipi, organitza la 6a edició del cicle de xerrades DEBATS A PLAÇA. Enguany, consta de dues dates obertes a tots els llagosterencs i llagosterenques —i a tothom qui hi pugui estar interessat—, centrades en l’eix temàtic «Llagostera i la defensa del territori».

La primera de les convocatòries és el dijous 4 de juliol a les 19:30h i al Parc de l’Estació, sota el títol «Fem memòria: de l'aeròdrom de Panedes a la línia d'alta tensió». Tractarà algunes de les mobilitzacions més importants en clau d'activisme ecologista des dels anys setanta fins als inicis del segle vint-i-u. Comptarà amb el testimoni de Lluís Postigo, exalcalde de Llagostera; Joan Ventura, periodista; Dolors Grau, historiadora i arxivera; i Dani Boix, biòleg i professor universitari.

La segona de les xerrades serà dijous 18 de juliol, també a les 19:30h però al Parc de la Torre. Sota el nom «Amenaces actuals i moviments de resistència», s’analitzaran les principals agressions que comprometen el territori. L'abocador de Solius i el riu Ridaura, el paratge del Mas Roig i el seu Centre d'Interpretació de la Sostenibilitat o la gestió dels purins són alguns dels aspectes que centraran el contingut del col·loqui. Els ponents es confirmaran en un programa que s’està acabant de tancar i que es donarà a conèixer els pròxims dies. En cas de mal temps, les xerrades es traslladaran al Centre Cultural de Can Roig, ubicat al mateix edifici que la biblioteca. Un cop més, la voluntat del col·lectiu organitzador és aprofitar les vesprades d'estiu i espais públics com són els parcs i les places del poble, per generar espais oberts i participatius de reflexió i debat al voltant de qüestions que són d'actualitat política, buscant sempre l'equilibri imprescindible entre el pensament global i l'actuació local.

Els i les integrants de l’assemblea de la CUP-ALL animen a participar d’aquestes xerrades per fer conjuntament un exercici de memòria i reflexió col·lectives.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.