ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Cansats dels reiterats talls en el subministrament d’aigua per part de l’empresa Rec Madral, els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona es manifestaran el proper diumenge 30 de juliol tallant la carretera C-35, en plena operació sortida i tornada de vacances. El tall compta amb l’autorització dels Mossos d’Esquadra i està previst per a les 19h. Els convocants animen a tots els veïns i veïnes de les urbanitzacions a manifestar-se contra Rec Madral i per exigir a les administracions com l’ACA, que es pronunciïn.

El PSC, amb 1038 vots, ha estat la força més votada a Llagostera en les eleccions generals al Congrés dels Diputats, seguit de Junts, amb 814 vots (22,26%) i d’ERC amb 613 vots (16,76%). La quarta força més votada amb 397 vots ha estat SUMAR-ECP seguit del PP amb 285 vots i VOX amb 245 vots per davant dels 140 de la CUP, dels 46 del PACMA i dels 42 del PDeCAT-E-CIU. A Llagostera la participació s’ha quedat al 59,59%, 9,51 punts inferior al de les eleccions generals del 2019.

Podeu consultar el detall dels resultats aquí.


Els dos últims dijous la formació local ha dut a terme aquesta activitat de formació i debat obert en espais públics del poble. El dijous 13, es va obrir l’edició amb un acte sobre cooperativisme i moviment obrer al parc de l’Estació. El sociòleg i cooperativista barceloní Ivan Miró va presentar la seva novel·la “Els vincles audaços”, amb la presentació d’Enric Ramionet, i que va servir per debatre sobre els moviments obrers de fa un segle i les connexions i paral·lelismes entre aquell context i l’actual.

Aquest dijous, dia 23, la politòloga lleidatana i doctora en sociologia Mariona Lladonosa va presentar el seu llibre “Una nova cultura per al poble” sobre el Congrés de Cultura Catalana (1975-1977). L’acte, presentat per Jordi Casas, va servir per aprendre i debatre sobre la lluita per la cultura pròpia en el context del final del franquisme, però també amb la mirada posada en l’actualitat.

La CUP-Alternativa valora molt positivament els dos actes i destaca el valor de continuar fent política de carrer i de portar visions enriquidores al poble sobre els reptes locals, nacionals i globals que ens afecten.

El llagosterenc i regidor de la CUP-Alternativa per Llagostera, Jordi Casas, és un dels 27 diputats que integren el Ple de la Diputació de Girona. Jordi Casas va prometre el càrrec, per imperatiu legal, ahir en el Ple extraordinari de constitució on Miquel Noguer va ser reelegit com a president per quatre anys més. Noguer va ser escollit en primera votació amb el suport de 20 dels 27 diputats i diputades.

Jovent Republicà ha organitzat el seu acte de campanya a Llagostera, un acte que ha comptat amb la participació del cap de llista de l’agrupació, Biel Cursach (número 8 de la candidatura d'ERC per Barcelona al Congrés, la candidata de l’agrupació a Girona, Berta Guinó (número 5 de la candidatura d'ERC per Girona al Congrés), Miquel Montiel ( suplent de la candidatura d'ERC per Girona al Congrés) i la cap de llista d’ERC al Congrés per Girona, Montse Bassa.

Entre els temes als quals s’ha fet esment durant l’acte i que preocupen al Jovent Republicà hi ha el desplegament d’una llei d’habitatge que comporti la declaració immediata de les zones tensionades als Països Catalans, i per això reivindiquen la llei de la Generalitat que està reconeguda com a garantia d’aquest fet. La candidata del Jovent a la llista gironina, Berta Guinó, ha manifestat que “volem regular habitatge turístic i limitar la compra d'habitatge a estrangers no residents. Aquest PSOE que es diu progressista recorre les lleis que garanteixen la justícia social a Catalunya”.

Així mateix, Guinó també ha explicat que “apostem per un canvi de model turístic per garantir un creixement sostenible que no expulsi la gent dels seus pobles, per garantir drets laborals, sobretot del jovent que treballa en llocs de feina precaris i de temporada i per a la reducció de l’impacte medioambiental del turisme”.

Durant l’acte, el Jovent Republicà també ha parlat sobre la preocupació pel que fa a la transició energètica, defensant un model de producció energètica centrat en dos eixos: la producció sostenible i local, basat en un model energètic que prescindeixi dels combustibles fòssils i es basi en les energies renovables i de proximitat. En aquest sentit, el també candidat gironí, Miquel Montiel, ha reivindicat que “apostem per guanyar sobirania i trencar amb l'oligopoli elèctric del Règim del 78, que mercantilitza un recurs bàsic com és l'energia”. “Totes aquestes transformacions només seran una realitat si aconseguim la independència de Catalunya i de la resta dels Països Catalans”, ha conclòs Montiel.

Dimecres, 19 Juliol 2023 11:47

Mor el periodista Josep Maria Bartomeu

Publicat per

Ha mort Josep Maria Bartomeu a l’edat dels 78 anys. Va iniciar la seva carrera periodística a la dècada de 1970, tal i com ho recorden avui els seus companys Alfons Petit, Josep Callol i David Céspedes, a la contra del Diari de Girona. Va viure durant uns anys a Llagostera. 

Descansa en pau Barto. 


Dimarts, 18 Juliol 2023 08:44

Activat el nivell 2 del Pla Alfa al Gironès

Publicat per
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques, entre elles el Gironès, per l'alt risc d’incendi forestal. Cal extremar les precaucions i limitar les activitats que puguin ocasionar un foc. Si veieu fum o conductes negligents truqueu de seguida al 112 o a la Policia Local, 972805580
Dimarts, 18 Juliol 2023 08:25

Comença l’enderroc de Casa Blanca

Publicat per
Aquest dilluns ha començat l’enderroc de Casa Blanca després de mesos d’espera per culpa de la companyia elèctrica. Mentre durin els treballs la zona s’ha senyalitzat. De moment l’espai quedarà aplanat pendent de decidir quina actuació s'hi realitza tenint en compte que a la zona hi ha projectada la reivindicada rotonda que hauria de posar fi en aquest punt negre d’accidents de trànsit.
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor molt intensa. Avui les temperatures podrien superar els 40 graus a la demarcació de Girona. Per mitigar els efectes de la calor intensa l’Ajuntament de Llagostera ha habilitat com a refugis climàtics la Llar de Jubilats, 9 a 13h i de 16 a 19h, i la Biblioteca Julià Cutiller, en horari ininterromput de 9 a 20h.

Llagostera Solidària, amb una subvenció de l’Ajuntament, i l’empresa llagosterenca Solar Casa Energy han participat en un projecte de cooperació internacional de la UdG, a la zona rural de Tanzània.

Com a socis actius del projecte, han contribuït a crear unes escoles sostenibles i que disposin d’energia neta per a poder realitzar les seves activitats.

Trobareu més informació sobre el projecte aquí.