ELPOLLTV

Diu05072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 25 Febrer 2020 07:17

Tallers de memòria a Llagostera

Publicat per
Un any més l’Ajuntament de Llagostera i el Consorci de Benestar Social Gironès – Salt organitzen els Tallers de Memòria, adreçats a persones majors de 65 anys o prejubilades.

L’objectiu principal d’aquests tallers és realitzar accions que fomentin la promoció de la salut i l’autonomia a fi de contribuir a un envelliment actiu.

Els tallers començaran el dia 16 març fins el dia 25 de maig, en dos grups, els dilluns de 17:30 a 18:30 h i de 18:30 a 19:30h, al local Social “La Caixa”.

El preu de la inscripció és de 10 euros i darrer dia per formalitzar-la, a les oficines de l’Ajuntament, és el dimecres 11 de març.

L’actor llagosterenc Eduard Alejandre és un dels tres nominats aquest any per a millor actor de repartiment teatral als Premis de la Unión de Actores, per la seva feina a l’obra Gross Indecency, una tragèdia legal dirigida per Gabriel Olivares i basada en un text teatral de Moisés Kaufman que recull fets reals de la vida d’Oscar Wilde. Alejandre dóna vida al Marqués de Queensberry, el terrible pare d’un jove -Lord Alfred- que mantenia una relació amb Wilde.

L’obra es va estrenar el setembre de 2017 al teatre Fernando Fernán Gómez de Madrid i, després d’una gira per diverses ciutats espanyoles i de la bona acollida del públic i la crítica, actualment torna a estar en cartell a Madrid, a l’Espacio Gallinero. Els 29 Premis de la Unión de Actores es lliuraran el proper 9 de març i Alejandre competeix en la categoria de millor actor de repartiment teatral amb Fran Cantos i David Tortosa.

D’altra banda, l’any passat Alejandre va rodar interpretant a un altre personatge històric -l’empresari tèxtil català Ignasi Vidal- al film Terra de Telers, del director Joan Frank Charansonnet, que es presentarà al Festival de Cannes 2020.

Eduard Alejandre va néixer a Barcelona, però va viure a Llagostera tota la seva infantesa i adolescència i és allà a on torna sempre des de Madrid per visitar a la seva família. Alejandre va començar a destacar com actor al teatre amb la Cubana, l’any 2007, en el muntatge Cómeme el coco negro, del que es van fer més de 600 funcions per tota Espanya.

En els darrers temps, l’actor llagosterenc ha estat molt centrat en el teatre. Gross Indecency és un més dels treballs que Alejandre ha fet amb el director Gabriel Olivares, amb qui també ha treballat recentment a d’altres muntatges teatrals, com La tragedia española, el 2019; l’obra Ding Dong (Teatro Galileo); la comèdia Cuatro corazones con freno y marcha atrás (Teatro Maravillas/Teatro Galileo) y l’aclamada producció Our Town (Teatro Fernán Gómez). D’altra banda, el 2019 l’actor va participar també en la pel·lícula El año de la plaga de Carlos Martín Ferrera.

És molt conegut per haver encarnat durant 49 capítols al personatge de Doroteo a la sèrie d’Antena 3 El secreto de Puente Viejo, una producció que li ha donat també popularitat a Itàlia, a on aquesta sèrie ha tingut molta audiència. L’actor també és molt estimat a les Illes Balears, a on se’l coneix sobretot pel personatge de Puput que va aparèixer a les 8 temporades de la sèrie d’IB3 Mossèn Capellà. A la televisió, Alejandre també ha interpretat al personatge Suarma de El chiringuito de Pepe (Telecinco), a Paco Vera a La lista tonta (Comedy Central) i ha participat en episodis d’altres sèries, entre elles Cuéntame, de TVE, "El Cor de la Ciutat" i "Porca Misèria" a (TV3), "La Tira" (La Sexta), i "Cheers" (Telecinco).

A més, Alejandre continua fent riure a milers de persones a Youtube amb el videoclip El chino protagonitzat pel seu personatge de Paco Vera de la sèrie La lista tonta (Comedy Central). Cinc anys després de la seva aparició, el 2015, el vídeo acumula més de dos milions dues-centes mil visites. El chino és un videoclip musical que parodia la compra de productes de consum en els establiments regentats per xinesos, a on es poden trobar a bon preu els productes més sorprenents i diversos.


Dilluns, 24 Febrer 2020 07:52

T'agradaria fer castells?

Publicat per
Si t’agraden els castells, els castellers de les Gavarres, t’ofereixen la possibilitat de formar part de la colla. Cada dimecres de 20:30 a 23:00 i els divendres de 19:30 a 23:00 h els trobaràs assajant al local polivalent. Per a més informació pots contactar amb ells mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé trucant al 685 85 28 82 / 616 31 08 46.

El mal estat del quadre general elèctric situat al carrer Ganix està produint diverses avaries a les línies que donen servei a l’enllumenat públic de diversos carrers del poble.

En un comunicat l’Ajuntament de Llagostera ha explicat que les línies de l’esmentat quadre “són molt velles i cal substituir-les completament”.

Aquesta actuació té un pressupost aproximat de 25.000 € i els treballs de substitució del cablejat aniran a càrrec de l’empresa Enllumenats Costa Brava.

En aquest mateix sentit, també es preveu la substitució d’altres línies del poble que estan en mal estat, on es preveu una inversió d’aproximadament 50.000 €.

En el comunicat l’Ajuntament entén el malestar dels veïns i demana disculpes. Podeu llegir el comunicat des d’aquí.


En el marc de les activitats del Pla de Transició al Treball (PTT) de Llagostera aquest dimecres els alumnes han participat en una jornada d'equinoteràpia al centre d'equitació Cavall de Mar.

La tutora del PTT, Rocío Romero, ha explicat que “a través del treball amb els cavalls, els joves han pogut descobrir-se a ells mateixos treballant les seves emocions, el treball en equip i les competències de caràcter transversal". Durant la sessió, acompanyats pels responsables de Cavall de Mar, els 15 joves han raspallat els cavalls, han descobert la seva expressió corporal emmirallant-se en l'animal, han conegut les seves característiques principals i han gaudit d'un passeig a cavall.

La transmissió de valors així com el creixement integral de les persones són les claus que han motoritzat la col·laboració entre Cavall de Mar i el PTT de Llagostera que ha culminat amb una petita tasca de manteniment al centre d'equitació per part dels alumnes.

Dimarts, 18 Febrer 2020 15:24

Llagostera renova el seu suport amb el MIC

Publicat per
L'ajuntament de Llagostera ha renovat el seu suport amb el torneig internacional de futbol base MIC. Aquest dimarts l'alcalde Antoni Navarro, acompanyat de la regidora d’Esports Glòria Malagon ha signat el conveni de cessió de les instal·lacions del camp de futbol a l'Agrupació Esportiva MIC Football per tal que es puguin disputar partits del MIC fins l'any 2023.

EL MIC és un torneig de futbol base internacional que porta a la Costa Brava a alguns dels clubs i seleccions nacionals més potents de tot el món. El torneig va néixer amb l’objectiu de donar l’oportunitat a joves de qualsevol racó del planeta de poder conviure i competir amb els millors equips, pedreres i jugadors del futbol mundial.

El Mic es disputarà a 35 municipis gironins, entre ells Llagostera, del 7 al 12 d’abril.


El projecte Emergència! de l’Escola Puig de Cadiretes de Llagostera, és un dels 3 finalistes dels Mobile Learning Awards en la modalitat de millors experiències d'aula amb tecnologies digitals.

Aquest concurs reconeix anualment els projectes creats per docents i escoles de Catalunya en l’àmbit de la transformació de l’educació mitjançant l’ús de les tecnologies digitals.

El projecte, impulsat per la cap d’estudis del centre, Eulàlia Canet, és una proposta gamificada creada pels alumnes de 2n curs d’Educació Primària destinada als seus pares i familiars com a producte final del projecte interdisciplinari dedicat als serveis públics de Llagostera.

S’ha dut a terme durant el mes de gener d’aquest curs 2019/2020, si bé el projecte engloba tot el primer trimestre i part del segon.

El repte plantejat és la creació d’un joc que té com a premissa provocar la necessitat de posar en pràctica els serveis públics treballats durant el projecte interdisciplinari.

Entre els objectius del projecte hi ha dissenyar una activitat gamificada per donar resposta a un repte o problema plantejat, prendre consciència de la funció social i la importància dels serveis municipals, iniciar-se en el coneixement del funcionament de les produccions audiovisuals i incentivar el treball en equip per a la resolució d’un repte plantejat amb creativitat i pensament crític.

La incorporació d’un perfil tècnic en participació ciutadana permetrà fer un procés més ambiciós i participatiu de cares al 2021

L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat aquest dilluns un procés de recollida de propostes ciutadanes per incloure al pressupost municipal del 2020, on els veïns decidiran el destí de 40.000 euros.

El regidor de Participació Ciutadana , Eduard Diaz ha explicat que a l’espera de formalitzar la contractació d’un perfil tècnic en participació ciutadana, s’ha cregut convenient seguir, per darrer any, la mateixa dinàmica dels anys anteriors, per poder complir terminis i ajustar-se a la subvenció concedida per la Diputació de Girona.

Diaz ha explicat que en aquests moments hi ha en marxa un procés de selecció de personal amb la voluntat de donar un impuls a les polítiques participatives promogudes des de l’Ajuntament on es preveu, entre d’altres, la convocatòria de diferents consells sectorials per poder fer del pressupost del 2021 “el més ambiciós a nivell participatiu fet fins ara a Llagostera”.

Enguany, com a novetat, i d’acord amb les direccions dels centres educatius de primària, el procés participatiu tindrà en compte les propostes que sorgeixin de la celebració del ple infantil, previst pel proper 25 de març.

Així mateix el procés manté la participació dels joves que actualment estan estudiant l’ESO a l’Institut de Llagostera.

La proposta més votada per aquests joves i infants, serà incorporada a la resta de propostes que se sotmetran a la votació final.

Podeu consultar

L’Ajuntament de Llagostera i la Policia Local ha recordat mitjançant una nota publicada a la web i a les xarxes socials, que després de resoldre una incidència tècnica, l’accés al carrer Constància només està autoritzat pels veïns amb garatge i per a tasques de càrrega i descàrrega. L’entrada a l’esmentat carrer està controlat per una càmera fotogràfica.

Els vehicles que hi accedeixin seran sancionats, a excepció dels dijous, dia de mercat setmanal de 7 a 14 h, tal i com s’indica a l’entrada del carrer.


Dimarts, 11 Febrer 2020 08:02

Llagostera nou centre col·laborador ACTIC

Publicat per

L’Espai Cultural Casa de les Vídues de Llagostera és des d’aquest dilluns nou centre col·laborador d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

De moment, a Llagostera els horaris per fer exàmens seran de dilluns a dijous en dos torns: a les 10 i a les 11.30 h, on per a la realització dels exàmens s’han habilitats 3 ordinadors per torn.

Per tal de poder fer les proves cal inscriure’s a través d'aquest enllaç

FACEBOOK