ELPOLLTV

Dim19032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 13 Maig 2016 07:24

El carrer Hospital guanya el concurs d'engalanament

Publicat per
Els veïns del carrer Hospital han guanyat el primer premi del concurs d’engalanament de carrers de la Festa Major, organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. El segon premi ha estat pel carrer Sant Feliu. L’alcalde Fermí Santamaria i el regidor de cultura Josep Aliu, han donat a conèixer els guanyadors aquest dijous al vespre durant el Ball de la Gent Gran que ha tingut lloc al local polivalent. Els adornaments han estat confeccionats pels residents i personal de la residència Josep Baulida.
Artística(ment) ha organitzat un concurs de conte ràpid, previst per aquest dissabte 14 de maig. Les inscripcions es podran fer a les 16 h a la Plaça Catalunya. Es tracta d’una proposta artística, per omplir de literatura i lectura la Festa Major, adreçada a totes aquelles persones majors de 16 anys que gaudeixin de la brevetat en l’escriptura. Els participants hauran de redactar els seus textos de manera simultània, tot inspirant-se en una mateixa frase inicial proporcionada per l’organització, amb una extensió màxima de 300 paraules escrites en un temps màxim, de dues hores. El guanyador o guanyadora rebrà dues entrades per anar al concert de Gossos i el seu conte serà publicat a la revista El Butlletí.
Dijous, 12 Maig 2016 07:06

La Cuina de Festa Major encén els fogons

Publicat per

L’Associació de Restaurants de Llagostera dóna avui la benvinguda a la Festa Major amb una nova edició de la Cuina de Festa Major. Es tracta d’una campanya gastronòmica organitzada conjuntament pels restaurants associats i l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera. La campanya s’allargarà fins diumenge 22 de maig on hi participen, Ca la Maria, Can Cassoles, Els Tinars, el Mas Roure, Ca l’Artau, El Carril, Cal Degollat i la Taverna de Can Pou. Podeu consultar els preus i els menús des del web www.restaurantsllagostera.cat


L'acte de cloenda de cursos de català del CPNL i del programa Voluntariat per la Llengua va aplegar una vuitantena de persones a la sala polivalent del centre Cultural Can Roig de Llagostera. Els alumnes dels cursos B1 i B2, juntament amb les parelles lingüístiques constituïdes a Llagostera, van protagonitzar l'acte de cloenda dels cursos i del Voluntariat per la Llengua organitzats pel Servei Comarcal de Català, del CPNL, i l'Ajuntament de Llagostera.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la consellera comarcal i escriptora, Maria Mercè Roca, que va destacar la feina del CPNL arreu del territori i va valorar positivament la tasca realitzada des del voluntariat i, en concret, des del Voluntariat per la Llengua. L'alcalde de la població, Fermí Santamaria, va empatitzar amb els alumnes i els aprenents lingüístics en recordar els seus orígens andalusos i el seu aprenentatge de la llengua catalana quan tan sols tenia 18 anys.

Des del setembre passat fins al maig, s’han inscrit més de 120 alumnes als cursos de català de Llagostera i s’han constituït un total de 23 parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua.

Entre aquestes 23 parelles lingüístiques, n’hi ha hagut 12 que s’han format en dos períodes diferents, arran d’un conveni de col·laboració entre el Voluntariat per la Llengua i la Fundació Ramon Noguera. Aquesta experiència ha resultat tan positiva i enriquidora per totes bandes que les parelles han decidit continuar amb el programa i en faran una tercera edició.

Els assistents a l'acte van ser obsequiats amb un llibret de receptes del món que havien elaborat els mateixos alumnes a les classes de català i tot seguit van poder degustar plats d'Indonèsia, del Perú, d'Hondures, d'Andalusia, de Catalunya, de Mal i d'Ucraïna, entre d'altres, també elaborats per alumnat i per les parelles lingüístiques.


Dimecres, 11 Maig 2016 13:30

Alerta de trucades fraudulentes en nom d'Aqualia

Publicat per
L'empresa Aqualia ha alertat, mitjançant un comunicat, que s’han detectat en els darrers dies, trucades a veïns de Llagostera, en les que una empresa, en nom de la companyia d’aigua, sol·licita la concertació d’una visita als domicilis per fer uns anàlisis d’aigua a l’interior dels domicilis particulars i posteriorment intentar vendre uns mecanismes de filtrat de l’aigua per a les seves aixetes, al·legant que la qualitat de l’aigua no és bona.

Aqualia desitja aclarir que en cap cas realitza aquest tipus de campanyes comercials i que qualsevol ús del seu nom per a aquesta activitat constitueix un il·lícit penal. El Servei Municipal d’Aigües, en el seu compromís de qualitat, analitza l’aigua de la xarxa de distribució sense necessitat d’accedir a l’interior dels habitatges.

Així mateix, en el comunicat "Aqualia vol transmetre la confiança en la qualitat de l’aigua distribuïda a Llagostera, com es testimonia en les determinacions analítiques realitzades al llarg de l’any, totes amb resultat satisfactori i apta per al consum humà, com estableix el RD Reial Decret 140/2003, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà".

Per a qualsevol consulta, l'empresa Aqualia ha posat a disposició dels veïns el telèfon d’Atenció al Client 900 81 40 81.


Dimecres, 11 Maig 2016 07:34

Manualitats a la Residència Josep Baulida

Publicat per
Alumnes de P-5 de l’Escola Lacustària s’han desplaçat fins a les instal·lacions de la Residència Josep Baulida per fer un taller de manualitats amb els residents del centre. L’activitat es repetirà aquest dimecres 11 de mig i els propers dies 23 i 24 de maig.

“La Busca de Paper”, la revista de la Societat Catalana de Gnomònica, destaca en portada l’article dedicat als rellotges del campanar de Llagostera. L’article basat en l’exposició temporal “L’hora del comú”, inaugurada el passat mes d’octubre amb les maquinàries antigues del rellotge del campanar de Llagostera. L'exposició encara es pot visitar al Centre d’Interpretació Can Caciques de Llagostera.


Dilluns, 09 Maig 2016 10:39

Avui, trànsit de Mercuri

Publicat per

Durant més de set hores, els habitants de la Terra podrem observar el trànsit de Mercuri per davant del Sol. L’esdeveniment en la seva totalitat serà visible des de la major part de Sud-amèrica, Europa occidental i l’est d’Amèrica del Nord. Per a la resta del continent americà, el trànsit començarà abans de la sortida del Sol.

L'Observatori Can Roig, seu d’Astrogirona a Llagostera, obrirà les seves portes des de les 13:00 fins a les 20:40, i es podrà observar i fotografiar de franc el trànsit de forma totalment segura amb els filtres d’H-alfa i de CaK (calci potasi)

Els trànsits de Mercuri i Venus són un fenomen astronòmic bastant infreqüent. En el cas de Mercuri, es produeix una mitjana de 13 trànsits cada segle. L’últim trànsit de Mercuri va ocórrer en 2006. En comparació, els trànsits de Venus ocorren en parells (els últims van ser en 2004 i 2012), amb intervals de més d’un segle fins al següent parell. La diferència principal entre les dues temporades és que en els trànsits de Maig Mercuri està mes prop de la Terra i el seu diàmetre és una mica més gran que durant els trànsits de novembre. (12 segons d’arc, enfront dels 10″ de novembre).

El proper trànsit de Mercuri serà l’11 de novembre de 2019 i des de la península serà visible només en part, ja que el Sol s’ocultarà abans que el trànsit hagi acabat.El proper trànsit de Mercuri visible d’inici a fi des de Catalunya serà el dia 1 de juliol de 2039.


Multitudinària i emotiva presentació de “La veu silenciada”, el llibre dedicat al llagosterenc Eugeni Gurnés Bou, afusellat el 7 de maig de 1943 pel règim franquista..
Multitudinària i emotiva presentació de “La veu silenciada”, el llibre dedicat al llagosterenc Eugeni Gurnés Bou, afusellat el 7 de maig de 1943 pel règim franquista. El local social de La Caixa, ha quedat petit per acollir l'acte que ha anat a càrrec d'Eugènia Riera, néta d'Eugeni Gurnés, acompanyada per Merçona Puig Antic, germana petita de Salvador Puig Antich i de Mercè Carbó Bosch, autora del llibre. El llibre es pot comprar a les llibreries de Llagostera al preu de 18 euros. Demà us oferirem un vídeo de la presentació.