ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Basat en la tesi doctoral sobre els beneficis de la teràpia amb dofins per a persones amb necessitats educatives especials, la llagosterenca Tati Cortés acaba de publicar el seu primer llibre titulat “La efectividad de la teràpia con delfines” . Tati Cortés va desenvolupar la seva tesis doctoral en la teràpia amb dofins des de l’any 2004, observant i ajudant a més de 1.500 nens amb algun tipus de discapacitat, realitzant assessorament, seguiment i planificació per a una evolució a nivell comunicatiu dels alumnes. Tati Cortés explica que el seu principal objectiu “és ajudar als familiars i als nens per millorar la seva vida quotidiana”. El llibre es pot comprar a la llibreria Sureda i per internet des de www.taticortes.es al preu de 12 euros. Tots els beneficis aniran destinats a una Fundació per a nens.


Dimecres, 27 abril 2016 07:26

Mariàngela Vilallonga rep la Creu de Sant Jordi

Publicat per
El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat aquest vespre la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat. Entre els guardonats, amb la màxima distinció que atorga la Generalitat, hi ha la filòloga llagosterenca, Mariàngela Vilallonga Vives.

Vilallonga ha rebut la Creu de Sant Jordi per la recerca centrada en la literatura humanística llatina de la Corona d’Aragó, dins la qual destaquen, la literatura llatina a Catalunya al segle XV (1993) i les seves aportacions sobre el cardenal i bisbe de Girona Joan Margarit i l’humanista Jeroni Pau. Vilallonga és Catedràtica de Filologia Llatina a la Universitat de Girona, dirigeix la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent i és experta en l’obra de Mercè Rodoreda, a més de vicepresidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.


Diumenge, 24 abril 2016 21:23

El Butlletí atorga els Premis Culturals 2016

Publicat per
Per setè any consecutiu, El Butlletí de Llagostera, ha concedit els Premis Culturals Butlletí, uns guardons que pretenen premiar d'una manera simbòlica, totes aquelles entitats i persones, que d'una manera totalment desinteressada, es mouen incansablement per promoure i potenciar la cultura del municipi de Llagostera.

Enguany els guardonats han sigut, l’Esplaiada 2015 en la categoria d’acte cultural, la Colla Gegantera Llagostera a la millor trajectòria cultural, Els Castellers de les Gavarres per la seva aportació cultural, el grup de música Sotrac en la categoria d’artistes locals i Joan Sàbat per la tasca desenvolupada al capdavant de Grup Excursionista Bell-Matí durant 24 anys. L’acte ha tingut lloc al teatre del Casino Llagosterenc aquest diumenge al vespre. Els organitzadors han volgut dedicar la gala a l’Eduard Carreras. Podeu veure una galeria de fotografies des d'aquí.


El llagosterenc Josep Maria Codina s’ha endut el premi del concurs de microrelats de l’Espai Jove Ca la Viudi, emmarcat dins del XXI concurs literari Sant Jordi. El regidor de Joventut, Sergi Miquel li ha entregat una tauleta com a premi.


Aniol Viñolas i Biel Guinó han estat els guanyadors de les categories juvenils del XXI concurs literari Sant Jordi, organitzat per l’Ajuntament de Llagostera i la Biblioteca Julià Cutiller. L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i el regidor de Cultura Josep Aliu han estat els encarregats d’entregar-los una tauleta com a premi. A partir de dilluns les seves obres es podran llegir des de llagostera.cat.


Diumenge, 24 abril 2016 00:11

El conte de la Cuca Feliua

Publicat per
Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, el Butlletí de Llagostera ha presentat el conte Tota Cuca Viu, que explica la història de la Cuca Feliua.
Divendres, 22 abril 2016 07:31

Un veí acusa Linde de denúncia falsa

Publicat per

El cap de la policia local de Llagostera, Joan Linde, anirà a judici, acusat de denúncia falsa. L'acusació demana que pagui 8.640 euros mentre que el fiscal no hi veu indicis de delicte i la defensa, considera que el denunciant actua per venjança. El denunciant és el fill d’un altre agent de la Policia Local de Llagostera. La notícia l’avançava ahir l’Agència Catalana de Notícies i la publica avui el Diari de Girona i El Punt Avui.


Divendres, 22 abril 2016 06:55

Noves roses de la Fundació Ramon Noguera

Publicat per
La Fundació Ramon Noguera ha dissenyat tres nous models de la rosa artesanal, que l’entitat elabora al llarg de l'any, des dels seus dos centres ocupacionals. Les roses es poden adquirir a la botiga online de la Fundació, o bé físicament a la botiga de moda i complements de l’espai lafundació (Mas Xirgu) i als centres ocupacionals de l’entitat, situats a Girona i a Llagostera. Aquest dissabte, diada de Sant Jordi, també es podran comprar a les parades que l’entitat tindrà a la plaça Catalunya de Girona i a la de Llagostera.


Amb un 100% de compliment dels 52 indicadors que avaluen la qualitat de la informació que es publica des del web municipal, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut el segell Infoparticipa . L’acte ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Born de Barcelona, en el marc d‘una jornada sobre la transversalitat de la transparència, organitzada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB i l’Oficina Antifrau de Catalunya. A Girona només l’Ajuntament de Llagostera i el de Cassà de la Selva han assolit el 100%. Un total de 61 ajuntaments han rebut el segell, 6 menys que l’any anterior i només 3 consells comarcals han estat premiats, entre ells el del Gironès. L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria ha recollit el segell. És la tercera vegada consecutiva que Llagostera rep el segell infoparticipa.


El dissabte 16 d'abril va tenir lloc a l’Institut Verdaguer de Barcelona una jornada sobre orientació educativa titulada “Cultura d'avaluació psicopedagògica en els centres de secundària: cap a la resposta educativa”. L’Institut de Llagostera fou un dels onze centres col·laboradors de la jornada participant en la taula rodona “Propostes de resposta educativa”.
En total hi varen participar set instituts, el de Llagostera fou l’únic participant de les comarques de Girona.