ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 21 Març 2016 15:14

Diumenge de Rams passat per aigua

Publicat per
La pluja que ha caigut durant bona part del matí ha obligat a fer la benedicció de Rams a l’interior de l’església. Centenars de persones hi han assistit amb palmes, palmons i branques de llorer i olivera per simbolitzar l’entrada de Jesús a Jerusalem.

Amb motiu del pas de la Volta Ciclista a Catalunya prevista per demà dimarts 22 de març, hi haurà restriccions de trànsit a Llagostera. Segons ha anunciat la Policia Local, les restriccions començaran a partir de les 13:45h on només es permetrà la circulació de vehicles que vagin en direcció Cassà de la Selva. A partir de les 14:00 h la circulació de vehicles quedarà tallada completament en ambdós sentits de la marxa i es tallaran tots els accessos fins a les 14:45 aproximadament.

La cursa passarà pel carrer Canalejas on a l’alçada de Promocor hi haurà una meta volant. La cursa seguirà pel carrer Ramal i enllaçarà direcció Cassà de la Selva per la carretera C-65. Per entrar i sortir del poble es recomana utilitzar la rotonda de la urbanització Llagostera Residencial i la rotonda de Sant Llorenç. A les sortides de les urbanitzacions Mont Rei, La Mata i la Canyera es col·locaren rètols amb l‘advertiment del tancament de la carretera per accedir a Llagostera.


Diumenge, 20 Març 2016 22:32

Llagostera es trasllada a l’època romana

Publicat per
La novena edició del Mercat Romà ha obert aquest diumenge de Rams, els actes de Setmana Santa a Llagostera. Tot i el mal temps, amb pluja que ha caigut durant les primeres hores del matí, la majoria d’activitats s’han pogut celebrar. Un any més les lluites escenificades de gladiadors, les desfilades de manaies i les exhibicions de dansa del ventre i d’aus rapinyaires han estat les activitats més concorregudes.

Una de les activitats que també ha tingut molt d’èxit, ha estat el carrer dels oficis antics, on durant tot el dia s’hi han fet exhibicions i demostracions, com per exemple encunyar monedes o fer peces de fang que els nens s’han pogut en dur a casa seva. El Mercat Romà ha tancat les portes amb un espectacle de foc. Demà us oferirem un vídeo.


Diumenge, 20 Març 2016 08:26

Llagostera es trasllada a l'època romana

Publicat per
La novena edició del Mercat Romà obre els actes de Setmana Santa avui a Llagostera, transformant el nucli antic en un autèntic campament ambientat a l'època romana, on s'hi podrà visitar un mercat artesanal custodiat pels Manaies de Llagostera.

La programació d'enguany inclou lluites escenificades de gladiadors amb la companyia d'espectacles Drakonia, desfilades de manaies, atraccions romanes, passejades amb burro, animacions, cercaviles, tallers d'estampacions, exposicions i exhibicions d'aus rapinyaires, dansa del ventre, circ i una escola de gladiadors, entre d'altres activitats per a tota la família. El mercat inclou també el carrer Olivareta dedicat als oficis antics on durant tot el dia s'hi faran exhibicions i demostracions.


Divendres, 18 Març 2016 19:43

Manuel Carreño exposa les seves fotos al local social

Publicat per
Aquesta tarda ha quedat inaugurada l’exposició de fotografies del llagosterenc Manuel Carreño, alumne de l’Escola d’Art Pere Mayol. Es tracta d’una recull de fotografies de sortides, excursions i viatges, realitzades per diversos indrets de Llagostera i d'altres poblacions catalanes i espanyoles. L’exposició es podrà visitar al local social de la Caixa, tots els caps de setmana i dies festius, fins al 28 de març. La inauguració ha anat a càrrec de l'acalde Fermí Santamaria. Amb motiu de l’exposició s’ha posat a la venda una ampolla de cava solidari, amb una placa de l’autor. Tots els beneficis aniran destinats a la lluita contra el càncer.


Avui finalitza la recollida de signatures dirigida a la conselleria del departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per tal d’impulsar la reducció de senglars.

Fins a data d’avui la regulació de la sobre població de senglars s’ha basat únicament en la caça, però les xifres d’accidentalitat i de danys a l’agricultura demostren que cal plantejar noves solucions complementàries, si es vol reduir la quantitat de porcs senglars a les nostres comarques.

En aquest sentit des del Consell Comarcal del Baix Empordà s’ha impulsat una recollida de signatures a diversos municipis amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera. Els tres punts de recollida de signatures s’han ubicat a les oficines de l’Ajuntament, a la deixalleria municipal i a la Llibreria Sureda.


Dimecres, 16 Març 2016 10:57

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Publicat per

Des del dimarts 15 de març, fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Font: Ajuntament de Llagostera


Dimarts, 15 Març 2016 20:54

Tot a punt per a la XVI edició del MIC

Publicat per

Un any més Llagostera serà seu del Torneig Internacional de Futbol Base MIC – Mediterranean Internacional Cup, que tindrà lloc del 23 al 27 de març. Les incorporacions de Girona i Fornells de la Selva com a seus són dues de les principals novetats d'aquesta 16a edició. Aquesta tarda ha tingut lloc la presentació a Girona.

Coincidint amb els 15 anys de presència ininterrompuda a les comarques gironines, el MIC registra rècords amb un total de 253 equips inscrits provinents de 40 països dels cinc continents. Durant els cinc dies es jugaran més de 650 partits de les categories juvenil, cadet, infantil, aleví futbol 11, aleví futbol 7, femení aleví-infantil i MIC Integra en 29 camps de futbol, entre ells el de Llagostera. Podeu consultar el calendari de partits des del web oficial del MIC


Més de 150 alumnes de l’escola Lacustària han visitat durant les darreres setmanes la Deixalleria Municipal. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera els ha preparat jocs i activitats educatives relacionades amb el món dels residus. Els alumnes de 1r, 2n i 6è han practicat la separació correcta de les deixalles i han treballat amb les "3 erres" (reduir, reutilitzar i reciclar). Com a resultat del taller de taps reciclats, els alumnes de 6è van crear uns rètols per la deixalleria que seran exposats a les instal·lacions per tal que tothom els pugui veure. Des de la regidoria de Medi Ambient i des del centre educatiu es valora molt positivament aquest tipus d'activitats encaminades a conscienciar sobre la necessitat de gestionar bé els residus que generem.


Laia López, de l’escola Lacustària, i Ingrid Velázquez, del Puig de les Cadiretes, han resultat finalistes en la categoria individual de la XIII edició del Concurs Internacional de Dibuix Infantil d’Aqualia. Com a premi, han rebut un joc “El meu primer hort” de mans de l’alcalde, Fermí Santamaria, i la regidora d’Educació, Anna Hereu, acompanyats de la responsable del Servei Municipal d’Aigües, Cristina Prado.

L’alcalde ha destacat la feina dels participants i la col·laboració dels centres escolars, professors, pares i mares “per poder conscienciar als més petits de la importància de fer un ús responsable dels recursos que tenim i evitar-ne el malbaratament”.

Prado, per la seva banda, ha destacat la gran creativitatdels dibuixos participants i ha assegurat que “és sorprenent la forma tan clara i creativa amb la que han plasmat el seu lloc ideal i li han donat vida, portant l’aigua a persones, animals i plantes, com fem cada dia des d’Aqualia”.

El certamen es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, sota el lema “Omple el teu món de vida”. L’objectiu marcat pels organitzadors era “destacar la importància de fer servir de forma responsable els recursos naturals, entre ells l’aigua, per contribuir al desenvolupament sostenible del nostre entorn més proper”.

En l’edició d’aquest any han participat prop de 8.500 escolars de 3r i 4rt de Primària dels municipis on Aqualia presta servei a l’estat espanyol i Portugal.

El Concurs Internacional Infantil és una iniciativa queporta tretze anys difonent entre els més joves el coneixement del cicle integral de l’aigua i com uns simples gestos del dia a dia poden contribuir a un ús més eficient d’aquest recurs natural.