ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Amb la voluntat de crear un espai de participació política i social i sense descartar presentar-se a les eleccions municipals en un futur, aquest vespre s’ha presentat l’Assemblea d’Esquerres de Llagostera. L’acte ha tingut lloc al local social de La Caixa on hi han participat una quarantena de persones. Segons els seus impulsors, es tracta d’un “moviment assembleari que, al marge de militàncies o adscripcions polítiques, convida a l’adhesió individual de tots els llagosterencs i llagosterenques que comparteixen els principis ideològics que en el nostre àmbit polític defineixen l’esquerra”. Durant l’acte s’ha llegit un manifest que podeu veure des d’aquí.


Divendres, 30 Gener 2015 11:42

Ple ordinari del mes de gener

Publicat per

El primer ple ordinari del 2015 celebrat aquest dimecres 28 de gener, ha servit per aprovar el nomenament dels membres que formaran part del Consell Social Municipal, on hi ha representació de tots els grups municipals. Tots els grups van votar-hi a favor. Durant el transcurs del ple es va donar compte de la delegació de la potestat sancionadora en matèria de trànsit urbà a l’organisme autònom de la Diputació de Girona, Xaloc. 

‘Assemblea d’Esquerres de Llagostera’. Així és com es diu el nou col•lectiu que s’ha constituït a Llagostera amb l’objectiu de treballar per dissenyar el futur de la població i fer propostes encaminades a construir una alternativa d’esquerres a la política tradicional. L’Assemblea es presentarà públicament el proper divendres 30 de gener en un acte que es durà a terme al local social de La Caixa de Llagostera a les 21h i en el qual intervindran representants de ‘Capgirem Girona’, de la PAH Gironès, de No a la Mat i dels treballadors de l’empresa de recollida de residus A.J Ruz de Sils que estan en vaga des del passat mes d’octubre per reclamar condicions de treball dignes . Aquests quatre col•lectius han estat convidats a la presentació pública del nou grup per tal que puguin explicar les seves experiències i problemàtiques. Durant l’acte també es llegirà el Manifest de l’Assemblea.

A l’Assemblea d’Esquerres de Llagostera hi conflueixen a títol personal un grup de persones del municipi. Totes tenen en comú una visió d’esquerres i la voluntat de treballar conjuntament pel futur de Llagostera . L’objectiu és abarcar un ventall ampli i divers de persones que treballin per aconseguir la transformació de la població.

L’Assemblea no descarta, en un futur, elaborar i presentar una candidatura amb vocació d’esdevenir majoritària i que trenqui amb les lògiques de participació i acció política actuals centrades en els partits polítics. No obstant, la idea principal és que el treball conjunt vagi més enllà de cites electorals i que l’Assemblea unitària d’esquerres pugui funcionar al marge de com es plantegin les eleccions i dels resultats de les mateixes.


Dimecres, 28 Gener 2015 14:47

El Butlletí 29 a la venda

Publicat per

El número 29 de la revista local El Butlletí ja és al carrer on destaca el reportatge de la Tati Cortés, que posa en coneixement en què consisteix la delfinoteràpia (un tractament per millorar les habilitats comunicatives dels pacients que pateixen trastorns com l'autisme). També són destacables les entrevistes a Arnau Barceló, que actualent resideix a Nova Zelanda, i, com a artista local a en Marc Ortín, el dinamitzador de l'Espai Jove Ca la Viudi. A part d’això, hi trobareu, com sempre les col•laboracions habituals.


Dimarts, 27 Gener 2015 08:51

L'alcalde al dia: "Pistes de tennis de La Canyera"

Publicat per

L'Ajuntament de Llagostera ha iniciat les obres de reconstrucció d'una de les dues pistes de tennis de la zona esportiva ubicades a la urbanització La Canyera. L'actuació consisteix en la substitució del paviment de formigó porós, el pintat del terreny del joc i la substitució del sistema de xarxes malmesos pel pas del temps que impedien que s'hi pogués practicar aquest esport. Aquesta actuació dóna resposta a un dèficit històric d'inversions i manteniment a les pistes. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica detalladament les actuacions.

Divendres, 23 Gener 2015 11:40

L'alcalde al dia: "Fibra òptica a Llagostera"

Publicat per

La fibra òptica ha arribat a Llagostera. Recentment, s’han vist pels carrers del municipi, operaris de telefonia realitzant unes obres de canalització pel desplegament de fibra òptica al poble. La canalització es va realitzar des de la central de Telefònica al Carrer Ferrer fins a la connexió amb la C-35 a l’alçada del CEIP Puig de les Cadiretes. En aquest espai  de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria ens n’explica els detalls.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Pla de Barris de l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat un seguit de cursos i tallers ocupacionals per al primer semestre del 2015. Els cursos estan adreçats a tothom, amb preferènciaa les persones en situació d’atur i inscrits a la Borsa de Treball de Llagostera. Tots els cursos es duran a terme a l’Oficina l’Estació i han de tenir un mínim de 8 alumnes inscrits. Podeu consultar l’oferta formativa des d’aquí. Les inscripcions es podran realitzar a partir del 28 de gener de 10 a 14 h a l‘Oficina de l‘Estació.


Dimarts, 20 Gener 2015 10:53

Izquierdo Torrent contra el Banc Popular

Publicat per

Abans de l’esclat de la crisi econòmica i quan ja es veia a venir l’esclat de la bombolla immobiliària, alguns bancs varen començar a incloure a les hipoteques les clàusules sòl o les clàusules sostre. Aquestes clàusules són una limitació a l’alça del tipus d’interès variable de les hipoteques. Generalment, aquests casos s’han de tractar de manera individualitzada degut a la seva complexitat. Recentment a Llagostera s’ha donat un cas d’aquestes característiques que ha arribat als jutjats. El bufet d’advocats Izquierdo Torrent ha fet una intervenció satisfactòria i s’ha declarat la clàusula nul·la.

El diumenge 22 de febrer es celebrarà la Rua de Carnaval de Llagostera. Les colles carnavalesques que es vulguin apuntar ho hauran de fer única i exclusivament enviant un correu electrònic  a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   a partir de les 10 del matí del dijous 29 de gener de 2015. No s’acceptaran les inscripcions que arribin abans d’aquesta data.
Podeu consultar les bases de participació aquí.
El full d’inscripció està disponible en aquest enllaç.


 

 

Dilluns, 19 Gener 2015 11:31

Èxit de l’observació del cometa Lovejoy

Publicat per

L’observació del cometa Lovejoy del passat dissabte al Centre Cultural Can Roig de Llagostera fou tot un èxit amb més de 250 visitants amb destacada presència de nens.

Les cues van ser importants, tothom volia observar amb tots els equips, l'ocasió s'ho valia. I si alguns encara no heu observat el cometa, no us el perdeu. Recordeu que tots els dimecres, de 18:30 a 20:30 l'observatori està obert.

Font: Astrogirona