ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Defuncions

Defuncions

Dijous, 05 Gener 2023 18:08

Ha mort Joaquima Pujol Menció

Publicat per
Ha mort Joaquima Pujol Menció de 89 anys, vídua de Francesc Ruiz Lluís. La cerimònia serà el dia 7 de gener, a les 10h, a la Parròquia de Llagostera. Vetlles dia 6 de 10 a 13 i de 17 a 20h.
Diumenge, 01 Gener 2023 20:31

En Xicu de Cal Degollat

Publicat per
En Francesc Butiñach Plaja ens ha deixat a l’edat de 81 anys. Juntament amb la seva esposa Pilar, va esdevenir la quarta generació en regentar un dels establiments amb més història de Llagostera: Cal Degollat. En Xicu, va viure en primera persona l’arribada del turisme a finals dels anys seixanta i principis dels setanta, adaptant el negoci a la creixent demanda, ampliant el local i perfeccionant la cuina fins a donar pas a la cinquena generació, encapçalada pel seu fill Xevi i la seva dona Esther, donant continuïtat al negoci familiar d’aquest mític restaurant llagosterenc.

En el número 21 del Butlletí de Llagostera (març del 2001) hi llegim que la història de Cal Degollat es remunta a finals del s. XIX quan en Francisco Butiñach Vilanova, besavi d’en Xicu, va arribar a Llagostera des de Cervià, amb 20 anys. Ferrer d’ofici, va obrir, en el mateix local on ara s’ubica el restaurant, una petita ferreteria. La familiaritat i la bona entesa amb els nous veïns van fer que poc a poc es convertís en un local de reunió. La ferreteria estava dividida en dues parts, en una hi havia el taller i al costat hi havia un petit racó on es guardaven les botes amb alguns dels vins que ell mateix elaborava. De mica en mica, acabada la feina o inventant algun pretext, esdevingué un costum l’anar a prendre-hi un got de vi.

Durant aquests més de 100 anys d’història Cal Degollat s’ha transformat i remodelat, però sempre ha mantingut el seu esperit que en Xicu va heretar. El seu caràcter proper, familiar i bondadós en la conversa l’han convertit en un llagosterenc molt estimat pel poble de Llagostera.

Descansa en pau Xicu, aquí seràs sempre recordat i apreciat. La cerimònia serà aquest dilluns 2 de gener, a les 16h, a la Parròquia de Llagostera.

Diumenge, 01 Gener 2023 15:17

Ha mort Francesc Butiñach Plaja

Publicat per
Ha mort Francesc Butiñach Plaja de 81 anys, “en Xicu de Cal Degollat”, casat amb Pilar Hospital Llinàs. La cerimònia serà el dia 2 de gener, a les 16h, a la Parròquia de Llagostera. Vetlles dia 2 de 10 a 1 de la tarda.
Dimarts, 27 Desembre 2022 13:09

Ha mort Encarna Lamolda Lachica

Publicat per

Ha mort Encarna Lamolda Lachica de 84 anys, vídua d’Alberto Comba Macaya. La cerimònia serà el dia 28 de desembre, a les 12h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 27 de 4 a 8 de la tarda i dia 28 de 9 a 12h.

Dissabte, 10 Desembre 2022 11:47

Ha mort Mercè Xarpell Palmada

Publicat per

Ha mort Mercè Xarpell Palmada de 86 anys, vídua de Miquel Carreras Puig. La cerimònia serà el dia 11 de desembre, a les 10h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 10 de 4 a 8 de la tarda.

Dissabte, 03 Desembre 2022 14:14

Elena Armengol Vicens

Publicat per
Ha mort Elena Armengol Vicens de 90 anys, vídua d’Emili Roget Raurich. La cerimònia serà el dia 4 de desembre, a les 10h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 3 de 5 a 8 de la tarda.
Dijous, 01 Desembre 2022 17:04

Ha mort Joan Linde Ribas

Publicat per
“En arribar aquest moment, se’m fa difícil trobar les paraules encertades.” Així començava la carta que Joan Linde, excap de la Policia Local de Llagostera, va escriure en el moment de jubilar-se, ara fa tot just un any i mig.

La seva mort inesperada als 65 anys, fa difícil trobar també les paraules encertades per recordar i definir a una persona com en Joan. La periodista gironina Tura Soler, el va batejar com a “Linde, el gran socialitzador” per la seva gran capacitat de convocatòria i relació entre els comandaments de les forces de seguretat de l’estat. En Linde era un gran relacions públiques que coneixia a tothom i tothom el coneixia a ell. Des d’agents, caporals i sergents de les Policies Locals de les comarques gironines, passant per les diverses unitats territorials dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guardia Civil, els Bombers i fins i tot l’exèrcit espanyol. Així quedava reflectit en les multitudinàries diades de la Policia Local de Llagostera, que tant li agradava organitzar.

Durant els seus anys com a màxim responsable de la Policia Local de Llagostera havia rebut innombrables reconeixements i medalles per part de diversos cossos policials.

A Llagostera va contribuir a crear el cos de la Policia Local, on va dedicar-hi 37 anys i mig de la seva carrera professional.


Dimarts, 29 Novembre 2022 19:41

Ha mort Pere Royo Domènech

Publicat per
Ha mort Pere Royo Domènech de 89 anys, “l’home que recollia els cartrons”. La cerimònia serà el dia 1 de desembre, a les 10h, a la Parròquia de Llagostera. Vetlles dia 30 de 5 a 8 de la tarda.

Dimarts, 29 Novembre 2022 16:15

Ha mort Carme Casas Salvatella de 88 anys

Publicat per

Ha mort Carme Casas Salvatella de 88 anys, vídua de Miquel Rissech Ruscalleda. La cerimònia serà el dia 30 de novembre, a les 10h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 29 de 4 a 8 de la tarda.


Dimarts, 29 Novembre 2022 16:13

Ha mort Luis Raurich Pérez de 65 anys

Publicat per

Ha mort Luis Raurich Pérez de 65 anys, casat amb Cristina González Rubio. La cerimònia serà el dia 30 de novembre, a les 16:30h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 29 de 4 a 8 de la tarda i dia 30 de 10 a 13h.