ELPOLLTV

Dis22022020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Anna Viñas, regidora de la CUP-Alternativa per Llagostera, formarà part dels cinc consellers cupaires amb representació al Consell Comarcal del Gironès. Viñas seurà al plenari de l’ens comarcal al costat de Pitu Bartis (Celrà), Albert López (Celrà), Cris Sibina (Salt) i Dolors Serra (Girona). Viñas ha explicat que el seu pas pel Consell Comarcal serà compartit amb en Enric Ramionet. Amb Anna Viñas, seran tres els regidors llagosterencs que seran consellers comarcals. Els altres dos son Pilar Aliu de Junts per Llagostera i Àlex Maqueda del PSC. Aquest dijous tindrà lloc el ple de constitució, on tots ells prendran possessió dels respectius càrrecs.
Dilluns, 08 Juliol 2019 14:45

Festa de Sant Cristòfol

Publicat per

Un centenar de vehicles, entre ells una vintena de cotxes clàssics, van desfilar dissabte pels carrers de Llagostera per celebrar la tradicional festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors. La celebració va iniciar-se amb una concentració dels vehicles participants abans d’iniciar la ruta fins a la plaça Catalunya i va finalitzar amb un sopar popular organitzat pel Club Patinatge Llagostera. Tots els participans van rebre un regal commemoratiu.

Dilluns, 08 Juliol 2019 14:09

Nit blanca amb la Unió de Botiguers

Publicat per

Un any més la Unió de Botiguers ha tenyit de blanc la Plaça Catalunya per celebrar una nova edició de la Nit Blanca. La Música, el menjar, el beure i sobretot el bon ambient han estat els protagonistes de la consolidada nit festiva organitzada pels botiguers de Llagostera. A la festa no hi ha faltat ni el cremat ni el ball.

El plenari rebutja de forma clara i contundent la recent detenció de l’activista Carola Rackete

 

L’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat, una moció impulsada des de les entitats locals Dones d’Arreu i Llagostera Solidària, en desacord a la política d'acollida de refugiats de la Unió Europea, l'Estat espanyol i de condemna al govern italià per la seva actual política envers les ONG's que salven vides al mar mediterrani.

La moció ha estat aprovada per tots els grups amb representació municipal (ERC, CUP-Alternativa per Llagostera, Junts per Llagostera i PSC) aquest divendres al vespre.

Podeu llegir el text de la moció des d'aquí.

Aquest divendres al vespre el Ple de l’Ajuntament ha informat dels decrets d’alcaldia referents al cartipàs municipal. L’alcalde Antoni Navarro ha explicat que properament es donarà a conèixer públicament el pla de govern pactat entre ambdues formacions pel mandat 2019-2023.

El nou equip de govern estarà format per 7 regidors, 4 d’ERC i 3 de la CUP - Alternativa per Llagostera, fruit de l’acord formalitzat després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Pel que fa al cartipàs, l’alcalde, Antoni Navarro (ERC) s’ocuparà directament d’urbanisme, de la Residència Josep Baulida, de la seguretat ciutadana i protecció civil, així com del manteniment d’edificis, de les llicències d’activitats i del Jutjat de pau.

Enric Ramionet (CUP-ALL) serà el regidor de cultura, comunicació́, habitatge i sobiranies i assumirà la primer tinença d’alcaldia. Entre les seves atribucions hi haurà la relació amb les entitats, la Biblioteca, la memòria històrica, els serveis externalitzats, el patrimoni municipal del sòl i els recursos humans.

Silvia Fa (ERC) serà la regidora d’educació i joventut i la segona tinenta d’alcalde ocupant-se també de de l’Escola de música, l’àrea de joventut i el mercat municipal.

Anna Viñas (CUP-ALL) assumeix la regidoria de drets socials i feminismes i serà la tercera tinenta d’alcalde ocupant-se dels aspectes d’acció social, igualtat, polítiques LGTBIQ , cooperació i ciutadania.

Glòria Malagón (ERC) s’ocuparà de la regidoria d’esports i salut i la quarta tinenta d’alcalde assumint també les responsabilitats de la brigada municipal, el mobiliari urbà, la neteja viària i el control de plagues i animals de companyia.

David Parron (CUP-ALL) serà el regidor d’hisenda, medi ambient i medi rural i forestal ocupant-se de la recollida i tractament de residus, de l’ADF i de lapProtecció dels animals.

Eduard Díaz (ERC) serà el responsable de noves tecnologies, turisme, festes, promoció econòmica, participació i transparència així com responsable de la promoció del sòl industrial, el Pla de barris, la tercera edat i la relació amb les entitats.

Dedicacions i retribucions L’alcalde no s’ha assignat cap sou i només cobrarà indemnitzacions per assistències així com la resta de regidors a excepció d’Eduard Díaz que tindrà una dedicació parcial mínima de 30 hores a la setmana amb una retribució anual bruta de 23.400 euros.

Les indemnitzacions per assistències quedaran topades anualment per un màxim de 11.400 €, en el cas dels regidors de l’equip de govern i de 3.300 € anuals pels regidors de l’oposició.

El cost anual de retribucions i indemnitzacions respecte el mandat anterior s’ha reduït lleugerament en uns 1.500 €, tal i com ha explicat el regior d'Hisenda, David Parron.

La Policia Local de Llagostera ha intervingut un total de vuit targetes identificatives de persones amb mobilitat reduïda (PMR) que s’utilitzaven de manera fraudulenta. Segons ha informat la Policia Local, en la majoria de casos les targetes eren de persones difuntes, caducades o bé les utilitzaven persones que no eren titulars de la targeta ni tenien cap problema de mobilitat.

La intervenció de les 8 targetes s’ha realitzat en el transcurs dels darrers dos mesos.

Actualment a Llagostera, hi ha reservades degudament senyalitzades 12 places per a persones amb mobilitat reduïda. Aquestes persones també poden fer ús de les zones de càrrega i descàrrega i de la zona blava.

La Policia Local, ha recordat que aquesta pràctica és sancionable administrativament i/o penalment.

La regidora de Junts per Llagostera Pilar Aliu, serà consellera de l’equip de govern del Consell Comarcal del Gironès, que presidirà l’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, després de l’acord de govern anunciat entre JxCat i ERC.

Pilar Aliu, és des del passat 15 de juny, la cap de l’oposició a l’Ajuntament de Llagostera.

Pilar Aliu ha explicat que assumeix aquest nou repte polític “amb molta il·lusió i responsabilitat” esperant poder contribuir a treballar i millorar el conjunt dels municipis de la comarca”. El ple de presa de possessió tindrà lloc el proper dijous 11 de juliol.

Divendres, 05 Juliol 2019 07:08

Nova edició de la Cuina del Batre

Publicat per

En el marc de la Fira del Batre, prevista per proper 13 de juliol, l'Associació de Restaurants de Llagostera posa en marxa una nova edició de la Cuina del Batre.

Del 5 al 14 de juliol, els restaurants Ca la Maria, Els Tinars, Can Cassoles, El Carril, Cal Degollat, Ca l'Artau, Mas Roure i la Taverna d’en Pou oferiran menús amb plats d’estiu, frescos i tradicionals amb productes de temporada del camp i de l’horta.

Dimecres, 03 Juliol 2019 17:13

Carnet ANC Llagostera

Publicat per

Llagostera per la Independència informa que tots els membres de ple de dret de l'ANC de Llagostera que estiguin al corrent de pagament tenen dret a un carnet de soci de l'entitat.
El carnet es lliurarà personalment al soci corresponent. Es podrà recollir al gimnàs del carrer bon aire n°3 de dilluns a divendres de 17h a 19h durant el mes de juliol.


Dimarts, 02 Juliol 2019 23:30

Àlex Maqueda serà conseller comarcal del Gironès

Publicat per
El cap de llista del PSC a les passades eleccions municipals, i actual regidor a Llagostera, serà conseller comarcal del Gironès a partir de l’onze de juliol, dia previst per a la constitució del Consell Comarcal del Gironès.

Àlex Maqueda, ha estat sempre molt vinculat al teixit associatiu de Llagostera. És membre de la colla gegantera, va ser president durant dos anys de l’AMPA de les llars municipals El Carrilet i El Niu i actualment és vocal de l’AMPA de l’escola Lacustària.

Maqueda valora molt positivament el fet de ser conseller comarcal, ja que “al consell comarcal hi ha temes importants que afecten i són importants per a les famílies de Llagostera; en educació, el transport escolar o les beques menjador, els serveis socials amb Consorci de Benestar Social i les polítiques d’habitatge o joventut”. Al Consell Comarcal del Gironès acompanyaran Maqueda els regidors socialistes Joan Martín, de Salt, Joaquim Rodríguez de Sarrià de Ter i Mònica Migueles de Sant Julià de Ramis.

FACEBOOK