ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 02 Desembre 2017 07:50

El tren de la modernitat fa parada a Llagostera

Publicat per
El tren de la modernitat, l’exposició itinerant que commemora el 125è aniversari del Carrilet, fa parada a Llagostera. Aquest divendres 1 de desembre ha quedat inaugurada l’exposició que es podrà visitar fins al 31 de desembre, al local social, tots els caps de setmana i dies festius d’11 a 14h. L’exposició fa un recorregut per totes les poblacions per les que va circular el ferrocarril des de Sant Feliu de Guíxols fins a Girona, mostrant l’impacte econòmic i social que va suposar per tota la zona.

Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües a Llagostera, recorda alguns consells bàsics als veïns per evitar les incidències que puguin ocasionar les baixes temperatures anunciades per als propers dies, i que puguin afectar a les instal·lacions interiors particulars i comptadors dels seus habitatges.

L’empresa informa que les baixes temperatures poden afectar principalment en les vivendes aïllades o adossades, si els comptadors d’aigua i les canonades exteriors no estan suficientment aïllades, especialment si la seva façana està orientada al nord.

Per aquest motiu recomana que si es tenen conduccions d’aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, han d’estar protegits amb algun tipus de material aïllant. Pot servir, per exemple, la fibra de vidre.

A més, s’ha de comprovar que el caixetí o armari, on es troba el comptador, estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no forçar les claus de pas. Si detecta que la canonada presenta signes de congelació, ha d’aplicar aire calent a la zona i protegir amb aïllant.

Si no es pensa fer ús de l’aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció consisteix en tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, per que no quedi aigua en el seu interior.

Aqualia recorda als seus clients que, davant qualsevol incidència, té a la seva disposició les 24 hores del dia el Centre d’Atenció al Client -telèfon 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte.


Peu a Baix organitza el 3r Ral·li Legend les Corbes Memorial Eduard Carreras, que es disputarà els propers 1 i 2 de desembre. Llagostera i Sant Hilari Sacalm seran els centres neurològics on hi haurà ubicada la base del Ral·li, el Parc d' Assistència i l'inici i Final del Ral·li.

A la zona esportiva de Llagostera a partir de les 11 hi haurà reagrupament de cotxes i punt d'assistència amb activitats obertes a tothom.

Els organitzadors van decidir l’any passat dedicar aquest Ral·li al llagosterenc Eduard Carreras Martí que ens va deixar el mes de març del 2016. Per a més informació sobre els recorreguts, horaris i trams podeu consultar el web www.peuabaix.com


L’Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha acceptat l’Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera participar en el programa d’innovació pedagògica “Tecnologies Digitals per a l’Aprenentatge”. El programa té per objectiu, afavorir l’assoliment de la competència digital, motivar els alumnes mitjançant l’ús de tecnologies digitals i promoure les vocacions cientifico-tecnològiques dels alumnes. Val a dir que el percentatge d’escoles seleccionades per a participar en el programa esmentat és de només el 3,62% del total d’escoles de Catalunya. “La participació en aquest programa d’innovació pedagògica requereix disposar dels materials tecnològics adients i gràcies a formar part del projecte Llagostera 3.0, el nostre centre té l’oportunitat de realitzar els projectes inclosos en el programa “Tecnologies Digitals per a l’Aprenentatge”, tal i com han destacat els responsables de l’Escola Cadiretes.
Dilluns, 27 Novembre 2017 07:14

La Llagostrail es consolida

Publicat per
Prop de 300 corredors han participat aquest diumenge a la quarta edició de la Llagostrail, organitzada per la secció trail del Grup Excursionista BellMatí.

L’Associació Dones d’Arreu ha organitzat avui un acte emmarcat dins del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones on s’ha presentat la campanya “Si et fa mal no és amor” per conscienciar sobre la violència masclista.

Les perruqueries i barberies del municipi han col·laborat amb el repartiment de 500 braçalets amb el lema de la campanya entre els seus establiments perquè durant la setmana que ve ho donin als seus clients. També s’han repartit braçalets a la Plaça Catalunya on s’ha llegit el manifest institucional i en Pau Recasens ha tocat diverses peces a la guitarra. Hi ha hagut també té i pastes.


 

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha nomenat al llagosterenc Josep Mayol Collell fill adoptiu de la població, per la seva participació activa en la vida cultural del municipi. L’acte ha tingut lloc aquest divendres al vespre a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural del Prat.

Mayol es va instal·lar al Prat a principis dels anys seixanta i va ser un dels promotors de l'Escola de Dibuix l’any 1976 . Durant anys, va ser el director de l'escola on hi va desenvolupar una important tasca pedagògica. L’any 2010 va rebre el Premi Ciutat del Prat. Durant la seva intervenció Mayol ha donat les gràcies 'a tota la gent que desinteressadament va aconseguir que l'Escola de Dibuix del Prat fos una realitat'. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, el regidor de Cultura Josep Aliu i diversos familiars i amics llagosterencs.


Divendres, 24 Novembre 2017 12:06

Llagostera va a Brussel·les

Publicat per

Llagostera per la Independència ha organitzat un viatge amb autobús de 3 dies i 2 nits, per participar a la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, el dia 7 de desembre a Brussel·les. El viatge, amb sortida des de Llagostera, serà del 6 al 8 de desembre i tindrà un preu de 200€ per persona. Segons han informat els organitzadors el preu inclou el desplaçament d’anada i tornada a Thionville (poble on hi ha l’hotel), l’anada i tornada de l’hotel a Brussel·les el dia 7 i dues nits amb esmorzar a l’hotel Preimière Classe Thionville. Per a més informació, reserves i pagament podeu consultar el següent document des d'aquí.


Dilluns, 20 Novembre 2017 18:08

Neix Gats 108

Publicat per

Gats 108 és una entitat sense finalitat de lucre, constituïda per voluntaris que neix amb l'objectiu de col·laborar i de millorar les condicions de vida deis gats del carrer procurant-ne el benestar i la convivència amb la gent, el control de natalitat i, també, promoure'n l'adopció.

Si estàs interessat en col·laborar amb una donació pots trobar guardioles a la Llibreria Sureda, la Drogueria Frigola i als centres veterinaris de Llagostera o pots fer una donació al compte: ES71 1491 0001 2030 0009 2767

Si estàs interessat en fer de voluntari pots contactar amb la Laura Jaime al Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


Diumenge, 19 Novembre 2017 18:52

Segon aniversari i bateig dels Castellers de les Gavarres

Publicat per

La Colla Castellera de les Gavarres ha celebrat aquest cap de setmana el seu segon aniversari i bateig.