ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 04 Octubre 2017 13:03

Ofrena floral davant de l'Institut

Publicat per
Unes 300 persones van assistir ahir a la tarda, a la ofrena floral organitzada per ERC Llagostera, davant de l’Institut, per celebrar l’èxit del referèndum. El portaveu d’ERC Llagostera, Antoni Navarro, ha explicat que amb aquest acte hem volgut que “els llagosterencs que no podien desplaçar-se a Girona tinguessin l’oportunitat de celebrar-ho col·lectivament”. A l’acte es va destacar especialment a tots els estudiants, que van donar una lliçó de seny i organització; a la gent gran, al col·lectiu que es va preocupar de la logística del menjar; als Bombers de la Generalitat de Catalunya, que es van enfrontar directament a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional per vetllar per la seguretat dels catalans; als Mossos d’Esquadra, als informàtics, que van ajudar a trobar solucions als atacs que pretenien inutilitzar la web del referèndum i, finalment, a tots els presents a l’acte, perquè “tothom va ser vital perquè les forces d’ocupació no gosessin venir a molestar-nos”. Durant l’acte es va fer una ofrena floral a les portes de l’institut, el lloc de trobada, resistència i de victòria a Llagostera.
Dimecres, 04 Octubre 2017 07:40

Parc 1 d'octubre a Llagostera

Publicat per
Els 3 partits amb representació municipal (PdeCat, ERC i AxLL), juntament amb Llagostera per la Independència, proposaran al proper ple municipal denominar “1 d’octubre” al parc situat davant de l’Institut de Llagostera. Amb aquesta proposta es vol commemorar la jornada del referèndum d’autodeterminació de Catalunya i la defensa de la democràcia.
Dimarts, 03 Octubre 2017 20:57

Moltes gràcies a tothom!

Publicat per
Aquests darrers dies s'han viscut fets històrics al nostre país, sempre hem expressat que aquest procés que vivim és el procés del poble català i no pas de les elits i aquests últims dies s'ha tornat a demostrar. Hem estat bastants anys treballant per un anhel i per fi hem arribat a les portes d'aconseguir-ho, res d’això hagués estat possible sense el suport i la mobilització permanent del poble català. Ens volem centrar però en la gran resposta que ens ha ofert el poble de Llagostera aquestes dues setmanes; hem omplert en dues ocasions el teatre del Casino, la plaça del Castell i aquest cap de setmana hem omplert durant tres dies l'institut, així com l'avinguda del Gironès. Totes aquestes accions les hem dut a terme per demostrar la voluntat de votar i finalment protegir el nostre col·legi electoral d'aquest estat espanyol tan opressor i ho hem aconseguit; hem votat, i a més a més, hem guanyat.

Volem donar les gràcies a molta gent: als polítics llagosterencs per la seva determinació durant aquests anys, als Mossos d'Esquadra per la seva lleialtat al poble català, als responsables del referèndum a Llagostera juntament amb tots el voluntaris per la seva valentia i empenta, als alumnes de l'institut de Llagostera per protegir el col·legi electoral de manera tan pacífica i lúdica com ho han fet (felicitats i gràcies per tot nois, amb vosaltres tenim un futur com a país molt prometedor) i finalment a tots els llagosterencs i llagosterenques que es van mobilitzar i donar suport durant el dia d'ahir; ens vam sentir molt ben protegits i amb molt de suport.

A partir d'ara seguirem les indicacions que ens arribin des de les institucions catalanes, estem segurs que estem a les acaballes del procés d'independència de Catalunya, però en qualsevol cas hem de seguir empenyent fins a aconseguir-ho.

Moltes gràcies a tothom

LLAGOSTERA PER LA INDEPENDÈNCIA

Tot i les amenaces de tancament de l’Institut per evitar que el referèndum d’autodeterminació de Catalunya es pogués celebrar, a Llagostera s’ha pogut votar gràcies a la mobilització de centenars de veïns, entitats, i d’un grup d’alumnes que divendres a primera hora de la tarda van decidir ocupar pacíficament les instal·lacions del centre educatiu.

Un centenar de persones s’han concertat aquest migdia davant de l’Ajuntament de Llagostera com a mostra de rebuig i denúncia a la violència que es va viure ahir en el decurs de la jornada electoral. L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha llegit un manifest consensuat per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència. Podeu llegir el manifest des d'aquí.

L’Associació de Restaurants de Llagostera s’adhereix a l’aturada general convocada per aquest dimarts 3 d‘octubre. En un comunicat, els restaurants han explicat que s’oposen rotundament la violència desmesurada perpetrada ahir pels cossos policials de l’estat espanyol. En aquest sentit els restaurants Ca la Maria, Cal Degollat, Ca l’Artau, Mas Roure, El Carril, Can Cassoles, Els Tinars, La Taverna d’en Pou i Can Panedes romandran tancats durant tot dimarts.
Dilluns, 02 Octubre 2017 10:44

Convocada una concentració davant de l'Ajuntament

Publicat per
L‘Ajuntament de Llagostera s‘adhereix a la convocatòria feta per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per avui dilluns, 2 d’octubre, a les 12 del migdia a concentrar-se davant dels ajuntaments del seu municipi, com a mostra de rebuig a les actuacions policials dels cossos de l’Estat espanyol que van tenir lloc ahir diumenge en el decurs del referèndum d’independència, i que va deixar més de 800 ferits de diversa consideració. L’AMI i l’ACM faran arribar un manifest que es podrà llegir durant l’acte com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats. La violència gratuïta i indiscriminada exercida pels cossos de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia (CNP) cap a una ciutadania que només tenia la voluntat d’exercir el seu dret a vot de forma pacífica no pot quedar impune i la veu dels ciutadans s’ha de fer sentir. Malgrat tots els impediments més de dos milions de persones van poder exercir el seu dret a vot. Des de l‘Ajuntament es fa una crida a la concentració de tota la ciutadania.
Diumenge, 01 Octubre 2017 22:09

Guanya el SÍ a Llagostera

Publicat per
Un total de 3.064 persones han participat al referèndum d’autodeterminació convocat pel govern de Catalunya. D’aquestes, 2.937 han votat que sí, 96 que no, 19 vots han estat comptabilitzats com a blancs i 12 com a nuls. La participació ha estat del 57%. La jornada electoral ha transcorregut en normalitat dins d’excepcionalitat, pendents de la possible intervenció repressiva per part dels cossos policials de l’Estat Espanyol, que finalment no han fet acte de presència. L’alcalde, Fermí Santamaria, en nom de tots els partís en representació municipal i de Llagostera per la Independència ha volgut agrair el comportament i la participació exemplar de tots els participants.
Diumenge, 01 Octubre 2017 11:48

#allagosteravotarem

Publicat per
Des de les 5 del matí centenars de llagosterencs es troben davant de les portes de l’Institut per poder votar. Quan fantaven pocs minuts per obrir les portes del col·legi electoral, una patrulla dels Mossos d’Esquadra s’ha personat seguint les instruccions judicials que ordenaven el desallotjament i tancament del centre. Davant la impossibilitat de poder complir amb aquesta ordre, els agents han aixecat acta de la situació. La constitució de les meses i obertura de les votacions s’ha pogut realitzar amb relativa normalitat després de resoldre diverses incidències amb l’aplicatiu que controla el cens universal. L’alcalde, Fermí Santamaria ha fet una crida a la tranquil·litat i ha demanat que ningú s’enfronti a les forces policials de l’estat espanyol, després de veure la violència en que aquestes han actuat en diverses poblacions catalanes. Un grup de persones ha instal·lat un servei de barbacoes a l’exterior on qui ho vulgui pot fer-se menjar. I
Dissabte, 30 Setembre 2017 08:29

Eva Llinàs a la Half Maratón de Sables

Publicat per

La llagosterenca Eva Llinàs ha participat aquesta setmana a la Half Maratón de Sables que ha tingut lloc a la illa de Fuerteventura. Es tracta d’una carrera complementària a la mítica cursa que es celebra cada any al desert del Sàhara, dins del calendari del Ultra Trail World Tour. Han estat quatre dies de carrera amb un recorregut molt dur distribuïts en 3 etapes, on Eva Llinàs, ha aconseguit uns molt bons resultats, 89 de la general i 12 fèmina, d’un total de 228 participants. Podeu consultar les classificacions des d’aquí.