ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’Associació de Restaurants de Llagostera s’adhereix a l’aturada general convocada per aquest dimarts 3 d‘octubre. En un comunicat, els restaurants han explicat que s’oposen rotundament la violència desmesurada perpetrada ahir pels cossos policials de l’estat espanyol. En aquest sentit els restaurants Ca la Maria, Cal Degollat, Ca l’Artau, Mas Roure, El Carril, Can Cassoles, Els Tinars, La Taverna d’en Pou i Can Panedes romandran tancats durant tot dimarts.
Dilluns, 02 Octubre 2017 10:44

Convocada una concentració davant de l'Ajuntament

Publicat per
L‘Ajuntament de Llagostera s‘adhereix a la convocatòria feta per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per avui dilluns, 2 d’octubre, a les 12 del migdia a concentrar-se davant dels ajuntaments del seu municipi, com a mostra de rebuig a les actuacions policials dels cossos de l’Estat espanyol que van tenir lloc ahir diumenge en el decurs del referèndum d’independència, i que va deixar més de 800 ferits de diversa consideració. L’AMI i l’ACM faran arribar un manifest que es podrà llegir durant l’acte com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats. La violència gratuïta i indiscriminada exercida pels cossos de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia (CNP) cap a una ciutadania que només tenia la voluntat d’exercir el seu dret a vot de forma pacífica no pot quedar impune i la veu dels ciutadans s’ha de fer sentir. Malgrat tots els impediments més de dos milions de persones van poder exercir el seu dret a vot. Des de l‘Ajuntament es fa una crida a la concentració de tota la ciutadania.
Diumenge, 01 Octubre 2017 22:09

Guanya el SÍ a Llagostera

Publicat per
Un total de 3.064 persones han participat al referèndum d’autodeterminació convocat pel govern de Catalunya. D’aquestes, 2.937 han votat que sí, 96 que no, 19 vots han estat comptabilitzats com a blancs i 12 com a nuls. La participació ha estat del 57%. La jornada electoral ha transcorregut en normalitat dins d’excepcionalitat, pendents de la possible intervenció repressiva per part dels cossos policials de l’Estat Espanyol, que finalment no han fet acte de presència. L’alcalde, Fermí Santamaria, en nom de tots els partís en representació municipal i de Llagostera per la Independència ha volgut agrair el comportament i la participació exemplar de tots els participants.
Diumenge, 01 Octubre 2017 11:48

#allagosteravotarem

Publicat per
Des de les 5 del matí centenars de llagosterencs es troben davant de les portes de l’Institut per poder votar. Quan fantaven pocs minuts per obrir les portes del col·legi electoral, una patrulla dels Mossos d’Esquadra s’ha personat seguint les instruccions judicials que ordenaven el desallotjament i tancament del centre. Davant la impossibilitat de poder complir amb aquesta ordre, els agents han aixecat acta de la situació. La constitució de les meses i obertura de les votacions s’ha pogut realitzar amb relativa normalitat després de resoldre diverses incidències amb l’aplicatiu que controla el cens universal. L’alcalde, Fermí Santamaria ha fet una crida a la tranquil·litat i ha demanat que ningú s’enfronti a les forces policials de l’estat espanyol, després de veure la violència en que aquestes han actuat en diverses poblacions catalanes. Un grup de persones ha instal·lat un servei de barbacoes a l’exterior on qui ho vulgui pot fer-se menjar. I
Dissabte, 30 Setembre 2017 08:29

Eva Llinàs a la Half Maratón de Sables

Publicat per

La llagosterenca Eva Llinàs ha participat aquesta setmana a la Half Maratón de Sables que ha tingut lloc a la illa de Fuerteventura. Es tracta d’una carrera complementària a la mítica cursa que es celebra cada any al desert del Sàhara, dins del calendari del Ultra Trail World Tour. Han estat quatre dies de carrera amb un recorregut molt dur distribuïts en 3 etapes, on Eva Llinàs, ha aconseguit uns molt bons resultats, 89 de la general i 12 fèmina, d’un total de 228 participants. Podeu consultar les classificacions des d’aquí.


Divendres, 29 Setembre 2017 23:14

Activitats durant tot el cap de setmana a l'Institut

Publicat per
Un grup d’alumnes de l’Institut de Llagostera ha decidit quedar-se durant tot el cap de setmana, a l’interior del centre educatiu. L’objectiu és poder garantir que diumenge tothom qui ho desitgi pugui exercí, amb normalitat, el seu dret a vot i evitar que les autoritats policials i judicials precintin el local. Els alumnes compten amb el suport dels partits polítics amb representació municipal, la secció local de l’ANC i de Llagostera per la independència. Per dissabte s’han organitzat diverses activitats entre elles, l’assaig de la Colla Gegantera, un taller de teatre, concerts amb Benisfri, Moug i Artur Comas i una observació de la lluna amb telescopi. Els participants faran torns durant el dia i dormiran amb sacs de dormir.
Més de 200 persones han assistit aquest divendres al vespre a l’acte unitari de final de campanya a Llagostera. L’acte ha tingut lloc al teatre del Casino amb el suport dels tres grups amb representació municipal (Pdecat, ERC i Alternativa per Llagostera), l’ANC i Llagostera per la independència. L’alcalde, Fermí Santamaria ha fet una crida al civisme i al sentit comú per convertir l’1 d’octubre en una jornada històrica on tothom pugui expressar-se a les urnes amb total llibertat i tranquil·litat. En aquest mateix sentit s’ha expressat el portaveu de Llagostera per la Independència Albert Vinyes, que ha volgut traslladar un missatge de normalitat assegurant que el diumenge hi haurà urnes, paperetes i meses per poder exercir el dret a vot. Vinyes, ha demanat evitar presentar-se al col·legi electoral amb insígnies, com banderes, estelades i camisetes reivindicatives a favor o en contra de la independència per evitar que algú es pugui sentir coaccionat.

Des de Llagostera per la Independència s’ha demanat, tot i que ja hi haurà paperetes al col·legi electoral, que cada persona porti de casa una papereta impresa per poder-la mostrar. Així mateix, per evitar un possible tancament i/o desallotjament del col·legi s’ha fet una crida a la mobilització ciutadana, per unir-se al grup d’alumnes i de pares que des d’aquest divendres al migdia han decidit ocupar l’Institut de Llagostera. Durant tot el cap de setmana s’han organitzat diverses activitats, entre elles l’assaig de la Colla Gegantera, un taller de teatre, concerts amb Benisfri, Moug i Artur Comas i una observació de la lluna amb telescopi. L’acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors.


Divendres, 29 Setembre 2017 11:33

Rebenten la canonada d'aigua del carrer Joan Maragall

Publicat per

Aquest matí a primera hora s’ha produït el trencament d’una canonada d’aigua durant les obres de reforma del carrer Joan Maragall. Segons ha comunicat Aqualia, els treballs per restablir el servei poden durar unes 6 hores. En aquest moments s’està treballant per tal de reparar la canonada. La manca de subministrament pot afectar diversos carrers de la zona.


Un total de 130 persones van participar diumenge a la caminada i pedalada per la mobilitat sostenible a Llagostera. Un any més, l’ajuntament de Llagostera va organitzar la Festa de la mobilitat sostenible dins les activitats de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura 2017, amb la col·laboració del Grup excursionista Bellmatí i el Casal Parroquial. Els participants van caminar acompanyats de la boira per antics camins fins els veïnats de Buguera i Gaià, i pedalar fins la bassa de Can Puig, al veïnat de Sant Llorenç. Tal com diu el lema de la Setmana d’aquest any, tots van “mobilitzar-se per un aire més net!”, per tal de promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicles més eficients com els elèctrics, per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. En finalitzar tots van esmorzar al polivalent i a més, de 10 a 13h, van poder gaudir dels jocs de Guixot de 8 amb el Gargot de bicicletes i dels tallers d’Actiescola.
Dilluns, 25 Setembre 2017 08:12

Marató per la democràcia

Publicat per
A una setmana de la celebració del referèndum, desenes de llagosterencs han tornat a sortir al carrer convocats per les entitats sobiranistes arreu de Catalunya. La plaça Catalunya s’ha omplert de cartells i proclames a favor del referèndum, el dret a decidir i la llibertat d’expressió. Els participants han creat cartells i pancartes que han penjat durant tot el matí de forma festiva i pacífica.