ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 24 abril 2017 21:22

Entrevista a Tati Cortés

Publicat per

Entrevistem a Tati Cortés, doctora en pedagogia terapèutica i llagosterenca que treballa amb el mètode CORMA per evitar el fracàs escolar.

1. Com va sorgir la necessitat d’idear un mètode per combatre el fracàs escolar?
La manca de motivació de molts estudiants cada vegada a edats més primerenques, per exemple a cicle superior i fins i tot a final de cicle mitjà.
Jo mateixa quan vaig fer el BUP antic, vaig fer fracàs escolar, per diferents motius, i aquests motius són també els que inciten a deixar els estudis, ja sigui per amistats, per temes emocionals o bé per falta d’organització i objectius.

2. Com funciona el CORMA?
El mètode CORMA té 4 fases distribuïdes en 8 sessions de 40-45 minuts cadascuna.
La primera fase consisteix en treballar les emocions a partir de la pròpia motivació, aprenentatge i capacitats de cada alumne. La segona fase és la d’organització i responsabilitats que treballem a partir d’un horari real de les activitats que es fa després de l’horari acadèmic.
La tercera fase és compaginar l’horari que s’ha treballat i iniciar les tècniques d’estudi més adequades a les necessitats de cada alumne i a les seves capacitats cognitives; memòria visual, auditiva, etc.
I per últim la quarta fase és el seguiment i valoració mitjançant els resultats acadèmics i els hàbits de treball que s’han anat adquirint.

3. Quins són els aspectes més rellevants que es troba en el fracàs escolar dels alumnes? (poca concentració, mala gestió del temps, no hi ha motivació...)
El fracàs escolar prové de la desmotivació, i la desmotivació és un aspecte emocional que repercuteix i insereix directament amb les actuacions acadèmiques, s’ha de trobar el perquè d’aquesta desmotivació. Un altre causa pot ser la manca d’interès en els temes acadèmics. Normalment es soluciona amb una bona organització i una teràpia emocional, per posteriorment actuar en el que comentava anteriorment de les habilitats cognitives, és a dir, ensenyar tècniques que treballin la concentració, la memòria, l’aprenentatge significatiu, etc.

4. Considera que les emocions van relacionades amb la capacitat d’estudi dels nens i nenes?
La capacitat cognitiva de cada nen/a és diferent i no va lligada a les emocions, però les emocions intervenen directament en els resultats acadèmics i les motivacions personals que són les que ens mouen vers els propis interessos. Per exemple, un alumne amb una intel·ligència molt elevada i unes capacitats cognitives i d’estudi altes pot tenir fracàs escolar per un problema intern o emocional. Però hem de tenir en compte que les emocions van lligades a les accions malgrat les capacitats les poden exterioritzar a partir de les emocions però sempre seran les mateixes. Amb el mètode Corma el que es treballa és precisament les emocions, directament lligades a les capacitats i habilitats cognitives i socials.

5. Com poden ajudar els pares i mares a superar aquest problema als seus fills?
Si veuen que al seu fill li costa estudiar, o bé que ha baixat en els resultats acadèmics, o bé observem un comportament impropi del nen/a, hem d’actuar i visitar a un professional, almenys fer una visita per saber el punt emocional en que es troba i desencallar el problema.
Hi ha edats que quan els fills no volen estudiar o no se’n surten es pot encaminar i orientar de manera que s’arribi a aconseguir l’èxit.
Amb les famílies dels alumnes que fan el Mètode CORMA, sempre fem un seguiment i els expliquem les tècniques que els seus fills aplicaran a partir de les sessions, però el que volem aconseguir quan acabin el treball amb CORMA és que el nen/a ho faci totalment independent, cal separar el treball acadèmic de les tasques de casa, entenent però que als alumnes que els “costa” han de tenir un recolzament familiar temporal, sempre temporal per gaudir de la convivència.

6. Com poden detectar els pares un possible cas de fracàs escolar?
Normalment primer s’observa un canvi en el seu caràcter, en el vocabulari, en el seu ritme de treball i sobretot a les notes escolars. A partir dels 10 anys podem observar que el fill/a passa molta estona estudiant però que els resultats no són satisfactoris, aleshores, és que el mètode no és el correcte.
Quan observem qualsevol d’aquests indicadors, ja siguin de caràcter o bé a l’escola o institut, cal actuar ràpidament per tal de prevenir i assessorar de manera que siguem a temps de recuperar el curs i millorar el seu aprenentatge.


 

Dilluns, 24 abril 2017 09:24

Guanyadors del XXII Concurs Literari Sant Jordi

Publicat per
Manuel Roig Abad amb l'obra De la meua part, ha guanyat el XXII Concurs Literari Sant Jordi 2017 dotat amb 600 euros, corresponent a la categoria adults. Els guanyadors de les categories juvenils han estat Marçal Pons Wendenburg amb l’obra La gran patata, Júlia Mont Darley amb l’obra Radiacions blaves? i Cèlia Forcano Campmany amb l’obra A l’espera de la llum. L’obra El nom, del llagosterenc Josep Maria Codina Tobías, va rebre una menció especial del jurat. L’acte d’entrega de premis, presidit pel regidor de cultura, Josep Aliu, va anar a càrrec de l’escriptor i editor Jon López de Viñaspre. El regidor de joventut, Robert Montiel, va ser l’encarregat d’entregar el premi del V Concurs de microrelats #CLV17 a Judith Palomo. Durant l’acte els alumnes de l’Escola de Música de Llagostera van interpretar diverses peces musicals. L’acte va tenir lloc al Teatre Casino Llagosterenc.
Els llagosterencs Pau de Arriba Miquel, Elsa Molina Cano i Ruth Remus González, han estat els guanyadors de la XVI edició del Concurs de punts de llibre, organitzat per la Biblioteca Julià Cutiller. El lliurament dels premis ha tingut lloc aquest diumenge a la Plaça Catalunya a càrrec del regidor de Cultura Josep Aliu i del regidor de Joventut, Robert Montiel. Un total de 438 punts optaven als premis que anualment organitza la Biblioteca Julià Cutiller. Properament, tots els punts de llibre, estaran exposats a la sala infantil de la Biblioteca. Durant l’acte també es van lliurar els premis de les categories infantils de XXII Concurs literari de Sant Jordi. Els guanyadors de les diferents categories d’enguany han estat: Bruna Gómez Carbó amb l'obra El petit pingüí, Emily Tapia Zenteno amb el conte il·lustrat Els llibres robats!!!, Jhan Carla Tapia Zenteno amb l’obra El retrocés en el temps i Maria Gutiérrez Rodríguez amb la poesia Un bon amic. Als guanyadors infantils, que es van fer públics a les 13.00h. després de l’espectacle infantil, se’ls hi va fer entrega d’un diploma i d’un lot de llibres. Durant l’acte de lliurament de premis també es va fer una menció especial al treball d’Aleix Monterosa Fornelino, En Zapi a l’espai.

Aquest dijous 27 d’abril s’acaba el termini per presentar propostes de disseny pels gots de la Festa Major d’enguany.
Les bases preveuen una única categoria amb un premi de 200 €, 10 tiquets de consumició per a la barra de bar del Polivalent durant els dies de la Festa Major i 10 gots.
Podeu consultar les bases des d’aquí.


Divendres, 21 abril 2017 19:37

Avaluació psiquiàtrica per "l'home del martell"

Publicat per
El jutjat d’instrucció número 3 de Girona, ha acordat la pròrroga de la detenció de "l'home del martell", detingut tres vegades seguides per la Policia Local de Llagostera. El masgistrat ha ordenat que els metges psiquiatres facin un informe sobre la capacitació del detingut.
Divendres, 21 abril 2017 08:35

Detenen per tercera vegada "l'home del martell"

Publicat per
La Policia Local de Llagostera ha detingut per tercera vegada, en menys de 72 hores, l’home que dimecres i dijous va fer destrosses amb un martell al Banc Popular situat a la Plaça Catalunya. En aquesta ocasió l’home ha tornat a actuar de la mateixa manera a l’entitat de Catalunya Catalunya –BBVA situada al número 3 de la mateixa plaça. Els fets han tingut lloc quan faltaven pocs minuts per a les 2 de la matinada quan els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han rebut l’avís de la central d’alarmes i han pogut comprovar com a l’interior del banc hi havia un home. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una patrulla de la Policia Local. Els agents han detingut l’home de 43 anys, de nacionalitat gambiana i veí de Llagostera, que ja va ser detingut en dues ocasions, aquesta setmana, per dos presumptes delictes de robatori amb força en grau de temptativa. L'home, pendent de passar a disposició judicial, ha estat traslladat a Girona per una patrulla dels Mossos d'Esquadra.
La Policia Local de Llagostera ha tornat a detenir l’home que ahir ja va ser detingut per intentar esbotzar el caixer automàtic d’una entitat bancària amb una escarpra i un martell.

Els fets han tingut lloc, a la mateixa entitat bancària, situada al número 9 de la Plaça Catalunya de Llagostera a dos quarts de cinc d’aquesta passada matinada.

Seguint el mateix patró d’ahir, la Policia Local de Llagostera ha rebut una trucada d’un veí alertant que un home donava cops de martell a la façana de l’entitat bancària.

Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una patrulla de la Policia Local que ha pogut comprovar com l’home havia trencat a cops de martell diversos vidres de les portes d’accés i havia accedit a la part posterior del caixer.

L’home ha estat identificat com el mateix home detingut ahir per uns fets similars i ha quedat detingut. Es tracta d’un home de nacionalitat gambiana de 43 anys veí de Llagostera a qui fins fins ahir no li constaven antecedents penals.

L’home ha quedat detingut i ha sigut traslladat a l’Àrea de Custòdia i Detenció de Girona per una dotació dels Mossos d’Esquadra l’espera de passar de nou a disposició judicial.


La Policia Local de Llagostera ha detingut aquesta matinada un home que intentava esbotzar el caixer automàtic d’una entitat bancaria situada al número 9 de la Plaça Catalunya del municipi.

Els fets han tingut lloc quan passaven pocs minuts d’un quart de quatre de la matinada. La Policia Local ha rebut la trucada d’una persona alertant que escoltava cops molt forts provinents de la zona de l’entitat bancària.

Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una patrulla de la Policia Local que ha trobat in fraganti un home picant amb un martell i una escarpra intentant obrir el caixer automàtic situat a la façana de l’entitat bancària.

Davant dels fets la Policia Local ha procedit a la identificació i detenció de l’autor per un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Durant la detenció l’home, de 43 anys, de nacionalitat gambiana i veí de Llagostera, no ha oposat cap mena de resistència. L’home ha estat traslladat a l’Àrea de Custòdia i Detenció de Girona per una dotació dels Mossos d’Esquadra on ha quedat retingut a l’espera de ser posat a disposició judicial.


"Can Rudrigues" de Llagostera ha sigut l’escenari de la sessió fotogràfica que servirà per a la presentació del proper disc del trio de jazz La Madam Boogie. La sessió va anar a càrrec de Laia Camós Cristau, i els músics que componen el grup són: Rafel Rustey (bateria), David Bayés (contrabaix) i Albert Llovet (piano). La Madam Boogie participarà en una de les Vetllades musicals que s'estan programant al pati de "Can Rudrigues" de cara al mes de juliol. Podeu veure alguna de les fotos a www.nonisbackstage.com

Dilluns, 17 abril 2017 19:54

Tercer Campionat d'Scooters de Llagostera

Publicat per
Llagostera ha acollit aquest diumenge el tercer campionat d’Scooters organitzat per l’Espai Jove Ca la Viudi i l'Associació Comité Del micro, on hi han participat una vintena de patinadors de diverses poblacions gironines com, Caldes de Malavella, Sant Feliu de Guíxols, Palamos, entre d'altres.