ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Una vintena de persones han participat al taller participatiu que ha servit per validar i prioritzar les 41 propostes ciutadanes que els veïns de Llagostera han fet arribar a l’Ajuntament per incloure-les al pressupost municipal del 2016. Enguany els llagosterencs decidiran a què es destinen 40.000 € del pressupost municipal mitjançant una votació que es durà a terme durant el proper mes de gener. Les 41 propostes rebudes s’han agrupat en 4 grans àmbits i després d’un procés de validació i puntuació 17 han passat a la final. Entre les propostes finalistes hi ha promoure habilitar més horts comunitaris, fer una zona de pícnic a l’aire lliure, millorar les instal·lacions del pavelló, disposar d’habitatges socials, promoure l’ús de la bicicleta, millorar el transport públic de Llagostera a Caldes de Malavella, promoure productes ecològics i Km0 amb els productors locals i establir un mercat d’intercanvi i segona mà. “Totes les propostes passaran ara una validació tècnica per tal de pressupostar-les i definir quines es sotmeten a votació popular” tal i com han explicat els regidors d’Hisenda, Ramon Soler i el de Participació Ciutadana Sergi Miquel. El taller, dinamitzat per la consultora Neòpolis, ha tingut lloc a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig.

Dijous, 03 Desembre 2015 12:21

Recollida de joguines

Publicat per
Coincidint amb l’arribada de Nadal, Creu Roja Llagostera amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha iniciat una campanya de recollida de joguines noves i usades en bon estat. El punt de recollida s’ha habilitat a l’oficina de la Farinera situada al Passeig Romeu, s/n (davant del CAP) de dimarts a divendres de 10 a 13 h. En cas de poder portar les joguines fins al punt de recollida, podeu trucar al 972830254 i us les vindran a recollir. La data límit de recollida és el 18 de desembre de 2015.

Dimecres, 02 Desembre 2015 17:28

Ha mort José Ortín Galve

Publicat per
Ha mort José Ortín Galve de 90 anys, casat amb Juana Obon Puerto. La cerimònia religiosa serà el dijous dia 3 de desembre a les 10 del matí a la parròquia de Llagostera.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest matí les obres de reforma de la carretera de Llagostera que aquest cap de setmana s’ha obert a la circulació de vehicles tot i que encara queden alguns detalls pendents per donar l’obra per finalitzada. 

Aquest dimecres 2 de desembre a les 21 h l’Ajuntament de Llagostera organitza un taller participatiu de validació de totes les propostes ciutadanes rebudes per incorporar al pressupost municipal de l’Ajuntament. Enguany els llagosterencs decidiran de forma directe a què es destinen 40.000 € del pressupost municipal. “Durant el taller s’explicarà com funcionarà la fase de votació i durant el mes de gener els veïns rebran a casa butlleta per tal de poder votar les propostes que considerin més prioritàries sorgides del procés”, tal i com ha explicat el regidor de participació ciutadana Sergi Miquel. El taller tindrà lloc a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig (edifici de la Biblioteca Julià Cutiller).

Dilluns, 30 Novembre 2015 22:36

El conseller Santi Vila visita les obres de la carretera

Publicat per
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest matí les obres de reforma de la carretera de Llagostera que aquest cap de setmana s’ha obert a la circulació de vehicles tot i que encara queden alguns detalls pendents per donar l’obra per finalitzada. En breu us oferirem un vídeo.

Dilluns, 30 Novembre 2015 22:07

16 parelles lingüístiques a Llagostera

Publicat per
El Servei Comarcal de Català del Gironès ha presentat un total 10 parelles lingüístiques, una de les quals s'ha constituït espontàniament entre els assistents a l'acte, que ha tingut lloc aquest divendres a la Biblioteca Julià Cutiller. Amb aquestes, ja són 16 les parelles lingüístiques llagosterenques. En la presentació del programa Voluntariat per la llengua, hi han assistit una trentena de persones, que han gaudit de la interpretació de La Barcarola i Hornepipe, de G. F. Haendel, a càrrec de Manel Ramírez, a la guitarra; Marc Peyrecave, a la flauta travessera; i Bernat Recasens, al clarinet. La cloenda de l'acte ha anat a càrrec de Maria Mercè Roca, consellera al Consell Comarcal del Gironès.

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat arreu del territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística i té l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana en les relacions personals.

Dilluns, 30 Novembre 2015 21:48

El Mas Roig II a la Marxa contra el Canvi Climàtic

Publicat per
El Dr. Sureda, en representació de l'associació d'Amics del Mas Roig de Llagostera, ha participat aquest cap de setmana a la Marxa contra el Canvi Climàtic. La Marxa, ha recorregut els carrers del centre de Barcelona per reclamar més polítiques globals contra el canvi climàtic. Entre les reivindicacions hi ha reduir les emissions de diòxid de carboni, apostar per energies renovables i fer possible la transició cap a un model energètic sostenible. Hi han participat ciutadans, membres d'entitats i d’associacions ecologistes així com diversos representats de partits polítics.

Llagostera ha recollit aquest cap de setmana 4.300 quilos d’aliments durant el Gran Recapte. Un total de 15 voluntaris en representació de Caritas i a títol individual hi han participat. Des de l’Ajuntament, la regidora d’Acció Social, Montse Vilà, ha agraït la feina feta pels voluntaris i a tota la gent que hi ha col·laborat aportant aliments.

Dilluns, 30 Novembre 2015 09:33

“Mare de Déu, quines cues!”

Publicat per

El periodista Joan Trillas del diari El Punt Avui,  ha entrevistat a Joan Soler, veí del Carrer Panedes des de l'any 1970. Soler valora molt positivament les obres que s'han fet recentment, tot i que hi pot haver millores.

Podeu llegir també la notícia que fa el mateix Trillas sobre la carretera, anomenat: "Pagat el deute pendent".

Font: EL Punt Avui