ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 02 Octubre 2015 18:55

Ple ordinari del mes de setembre

Publicat per

El plenari municipal ha reprès l’activitat després de l’aturada del mes d’agost, amb la celebració d’un ple que s’ha allargat prop de 3 hores. 

Aqualia, l'empresa que gestiona el Servei Municipal d'Aigua de Llagostera,  està utilitzant aquests dies un nou sistema de control de les xarxes d'abastament d'aigua potable i sanejament. Es tracta d'un equip d'inspecció televisualitzada que inclou una càmera que circula per les canonades per detectar i prevenir possibles anomalies.

L'equip està instal·lat en una furgoneta condicionada amb tots els elements necessaris per realitzar el seu treball de forma autònoma. Les seves aplicacions permeten recollir informació vital per al posterior control de les xarxes de sanejament i abastament, millorant la fiabilitat d'aquestes, i suposa un important avanç tecnològic que permetrà realitzar un control exhaustiu de les xarxes de sanejament i, per tant millorar la gestió del servei.

Aquesta unitat d'inspecció a distància disposa d'una càmera incorporada per recollir imatges, i entre les seves especificacions també inclou un rang de moviment automàtic de 360º, il·luminació integrada i un emissor làser diagonal que utilitza el programari per determinar el diàmetre per un mètode de triangulació.

L'equip d'inspecció televisualitzada serveix per aconseguir informació sobre l'estat de la xarxa existent, prevenir problemes i localitzar embussos, filtracions, trencaments i altres possibles anomalies, prevenir i localitzar danys a altres serveis, inspeccionar i detectar escomeses i controlar la qualitat de noves obres. A més, permet conèixer si els habitatges estan o no connectades a la xarxa de clavegueram, ja que n'existeixen molts que no disposen de registre en la façana. Sense aquest sistema seria impossible saber si disposen o no de connexió.

Neteja preventiva abans de les pluges de la tardor

Paral·lelament, aqualia està portant a terme les tasques de neteja dels 40 km de xarxa de clavegueram municipal.

Els treballs consisteixen en l'eliminació manual  de la brutícia, fulles i papers que s'acumulen en el seu interior i que podrien dificultar la recollida d'aigua els dies de pluja i provocar inundacions. Es dissenya una ruta a seguir pels operaris, tenint en compte la situació dels embornals i els sentits de circulació dels carrers.

Aquestes tasques estan incloses en la campanya anual que realitza cada any al municipi per eliminar la brutícia, fulles i papers que s'acumulen en el seu interior i que dificulten la recollida d'aigua els dies de pluja. A més de les canonades generals, també es netegen els principals registres o estacions de bombament d'aigües residuals del municipi.

aqualia recorda que, a més d'aquestes tasques de neteja preventiva que realitza, els ciutadans poder contribuir al manteniment de les instal·lacions evitant tirar brutícia que provoqui obstruccions i males olors als carrers. A més, aconsella no utilitzar el WC com a paperera per evitar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració.

Dijous, 01 Octubre 2015 12:42

Moció de suport al president Mas i al 9N

Publicat per

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, en sessió ordinària de 30 de setembre de 2015, ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL) una moció de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N. 

El text que es va llegir és el següent:

MOCIÓ DE SUPORT AL PRESIDENT MAS, L’EXVICEPRESIDENTA ORTEGA I LA CONSELLERA RIGAU AMB MOTIU DE LA SEVA IMPUTACIÓ PER L’ORGANITZACIÓ DEL 9N

El 9 de novembre de 2014, i per primera vegada a la història, els catalans i les catalanes vam ser cridats pel govern de la Generalitat a opinar sobre el futur polític del nostre país. Gràcies als més de 40.000 voluntaris i voluntàries, 2.344.828 catalans i catalanes vàrem acudir a les urnes en una procés participatiu protagonitzat pel civisme i la democràcia. La resposta de l’Estat espanyol, a través de la Fiscalia General de l’Estat, va ser querellar-se contra el president de la Generalitat Artur Mas, la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau.

El 29 de setembre de 2015, només dos dies després de les eleccions al Parlament, tots tres han rebut la imputació del TSJC per l’organització del 9N i han estat citats a declarar durant el proper mes d’octubre (en el cas del president Mas, el dia 15, quan es commemora el 75è aniversari de l’afusellament del president Companys). Se’ls acusa de quatre delictes: desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació; amb unes possibles penes que van des de la inhabilitació fins a la presó.

Aquests fets configuren un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI.

Per tot el que s’exposa, els grups municipals de CiU, ERC-AM i ALL proposen al Ple l’adopció dels següents

ACORDS

1.- Expressar el nostre suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

2.- Denunciar l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics.

3.- Refermar el compromís de l’Ajuntament de Llagostera amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.

4.- Enviar aquesta moció al president de la Generalitat, al president del Govern Espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fer-la públic a través dels mitjans públics municipals.

La secció infantil del Grup Excursionista Bell-Matí participarà al repte dels 50 anys 50 cims pujant al Puig de les Cadiretes, el cim més alt de Llagostera. La sortida tindrà lloc aquest dissabte 3 d’octubre. Per a participar-hi cal inscriure’s des d’aquest enllaç.

Diumenge, 27 Setembre 2015 23:59

El Niu de lectura busca voluntaris

Publicat per

L'Associació Dones d’Arreu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera i la Biblioteca Julià Cutiller, impulsa per segon any consecutiu, el “Niu de Lectura”. Es tracta d'una activitat que consisteix en ajudar a nens i nenes a desenvolupar l'hàbit de la lectura . Aquelles persones interessades en ser voluntàries de l’activitat poden apuntar-se a la Biblioteca o a través del mail de l’associació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

La participació a Llagostera ha estat del 77,09%. Junts pel sí ha estat la força més votada amb 2549 vots. Ciutadans tot i ser la segona força més votada al poble ho ha estat amb 514 vots. La CUP ha obtingut 371 vots, el PSC 327, el PP 168, Catalunya sí que es pot 137 i Unió 92. 

Diumenge, 27 Setembre 2015 18:10

A les 18 h la participació és del 64,77% a Llagostera

Publicat per
A Llagostera la participació a les 18 h és del 64,77%. L'any 2012 va ser del 56,54%. Al conjunt de Catalunya la participació s'ha situat 63,20%, uns 7 punts per sobre de l'any 2012.
Diumenge, 27 Setembre 2015 13:35

A les 13 h la participació és del 37% a Llagostera

Publicat per
A les 13 hores la participació a Llagostera és del 37,07%, 6,03 punts per sobre de l’any 2012 on la participació va ser del 31,04%.
Diumenge, 27 Setembre 2015 09:20

Comença la jornada electoral amb normalitat

Publicat per
A les 9 en punt s’han obert les portes del col·legi electoral de Llagostera, situat a les instal·lacions de l’institut, amb les 9 meses degudament constituïdes. Un total de 5.314.736 catalans estan cridats avui a les urnes dels quals, 5.492 són llagosterencs. A partir de les 13 h se sabran les primeres dades de participació. El col·legi romandrà obert fins a les 20 h.

El PSC ha denunciat aquest dijous davant la Junta Electoral Provincial (JEP) als ajuntaments de Llagostera, Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló l'enviament de cartes adreçades a veïns, en les quals, "l'alcalde, en paper amb el símbol de l'Ajuntament, signa un escrit on demana no només que acudeixin a votar el pròxim dia 27-S sinó que emetin aquest vot en un determinat sentit". El PSC ha demanat a la JEP que "requereixi tots els ajuntaments perquè s'abstinguin de realitzar aquests tipus de campanyes i que inici el corresponent expedient sancionador per infracció de l'article 50 de la LOREG i que es depurin les possibles responsabilitats penals que es poguessin derivar d'aquests fets". Font: ACN